Hívását munkanapokon 9 és 17 óra között várom! +36 (20) 256 0079 - Palkovits Márk

Térkövezés Balatonalmádiban

Balatonalmádi központi részén építettünk kertet. A Megrendelő megelégedettségét azzal fejezte ki, hogy az őszi kertépítést követően felkért minket az udvar egy részének térkövezésére is. Bár télre maradt a térburkolás, az időjárás - Istennek hála - nagyon kedvező volt.

A térkövezés téli különlegességei

A külső hőmérséklet 0 °C körül válik fontos tényezővé a térkövezések során. Az előkészítő betonozási munkákat vízben oldott kloridtartalmú szilárdulásgyorsító és korróziógátló anyagokat tartalmazó betonadalékszerek hozzáadásával még biztonsággal elvégezhetjük – egészen -5 °C-ig. Ilyen termékek pl. a ’Kalcidur’ vagy a ’Barra Frost’. Ezúttal mi az utóbbi használtuk – sikeresen.

A fagypont körüli hőmérséklet az egyes murva-rétegek bedolgozásánál is tud némi pluszmunkát adni. Sajnos ilyenkor reggelente a fagyott murvakupacok szétverésével indult a csapat bemelegítése.
A munka érdekessége volt, hogy a már korábban lebetonozott autóbeállóra kellett lerakunk a térkövet, összehozva a meglévő szintekkel. Mindezt úgy, hogy ügyelnünk kellett a várható csapadék megfelelő elvezetésére is. A szintezésben a 'Leica optikai szintező' ilyenkor nagy segítség. Térburkolat építésekor mi nem szemre dolgozunk, mint sokan mások a magyar szakiparban...

Vízelvezetés a térburkolat alatt

A betonfelületet 32-es betonfúróval lyuggattuk ki, majd a lyukakat feltöltöttük kavicsokkal, és letakartuk geotextil darabokkal őket. Így biztosítottuk a burkolat alatti megfelelő vízelvezetést, megelőzve ezzel a térkő téli felfagyását. Bár Balatonalmádiban jellemzően enyhék a telek, nem érdemes kihagyni a térkövezés ezen szakszerű lépéseit.
A betonalapon kívül eső területeken átlag 30 cm mély tükröt szedtünk ki a különböző frakciójú murvarétegek számára. Természetesen a geotextil itt legalulra – közvetlen a földrétegre – került, ezzel növelve a teherhordó murvarétegek stabilitását.

Leier Castrum térkő lerakása

A térkő lerakása már látványos része a burkolat építésnek. Balatonalmádiban ezúttal 'Leier Castrum' térkővel dolgoztunk. A széleken szükséges vágásokat itt is, mint mindig sarokcsiszolóval végeztük. Ez a fajta darabolás sokkal esztétikusabb megoldás, ellentétben a 'térkő-roppantó' szerkezetekkel. A térkövezés is szakmunka – nehéz igazán jó kivitelezőt találni…

14+ éves

gyakorlat

145+ épített

álomkert

266+ boldog

megbízó

22+ hektár

gyeptégla

Kertépítős képek Balatonalmádiból

Balatonalmádiban vagy a Balaton környékén kertfelújítást, gyepszőnyeg telepítést fontolgat?

Ide kattintva kérjen tőlem árajánlatot kertépítésre / gyepszőnyeg telepítésére!

Ha prémium minőségű gyepszőnyeget szeretne Gyálról, használhatja a gyepszőnyeg kalkulátort. Kertje négyzetméterben mért területe alapján pár perc alatt kiszámolhatja a szükséges készgyep árát (saját fuvarral vagy helyszínre szállítással is), és - az időpont megjelölése mellett - online meg is rendelheti azt.

Kertépítés Balatonalmádi közelében is

Építettünk kertet Balatonfűzfőn, szórtunk fűmagot, gyeptégláztunk és építettünk be öntözőrendszert  Balatonkenesén, Felsőörsön és Lovason is.

Örömmel megyünk dolgozni - akár egy-egy térkő lerakás vagy kerti tó építés, fakivágás miatt is - bármelyik felújításra szoruló kertbe. Például Alsóörsre, Veszprémbe, Siófokra, vagy a Balaton vonzáskörzetében lévő más településekre.

Várom megkeresését telefonon, emailben vagy az oldal tetején található menüpontok mögött elérhetőségek bármelyikén!

Professzionális kertépítés - prémium anyagokkal

Kattintson és kérjen tételes árajánlatot most!

Rólunk mondták

Gyepszőnyeg rendelés

Budapest

Kedves Márk!

Megérkezett ma a gyepszőnyeg, kiváló minőségű volt, nagyon meg voltunk elégedve, a lerakást végző kertész ismerősöm saját bevallása szerint még nem dolgozott ilyen jó minőséggel. Köszönjük szépen!

Gyepszőnyeg lerakás, öntözőrendszer telepítés

Siófok

Pontosan érkeztek, mindent a megbeszéltek szerint végeztek. Mire hazaértem, már csak ki kellett fizetnem a munkát. Nem maradt utánuk semmi hulladék. Azóta eltelt másfél hónap, és mi nap mint nap gyönyörködünk az új gyepszőnyegünkben.

Lakáseladás kertszépítés segítségével

Budapest / Csepel

Gyors kertszépítésre volt szükségünk, de a közeli kertészeket hiába hívtam sorra, még a telefont se vették fel... Utolsó esélyként még tárcsáztam a Palkovits Kert telefonszámát és sikerrel jártam: már az első beszélgetés során is gyors, pontos, korrekt és mindenre kiterjedő tájékoztatást kaptam. A kivitelezés is pont így zajlott, úgyhogy nem lehetek elég hálás, a tökéletes végeredményért és a rengeteg hasznos információért. Legközelebb már tudom, hogy melyik telefonszámot kell hívnom!

Kertépítés

Balatonfüred

Ezúttal nem a legolcsóbb árajánlatot fogadta el a "családi tanács", hanem a leghozzáértőbbnek tűnő szakemberét. A kivitelezés során rengeteg jó tippet kaptunk Palkovits úrtól - így került pl. tűzrakóhely és egy mini tó is az újjávarázsolt kertbe. Sokkal szebb lett, mint a 11 évvel korábbi kertépítés. Köszönjük!

Kertépítés, gyepszőnyegtelepítés térkép
palkovits kert logo

"Családi vállalkozás vagyunk. Prémium alapanyagokkal, garanciákkal és határidőre dolgozunk. Csak azt vállaljuk, amihez értünk!"

9 ÉRV MELLETTÜNK

KAPCSOLAT

Gyál-Budapest, Balatonalmádi

+36 20 256 0079

info@palkovitskert.hu