Kertépítés, akár 45% megtakarítással

Van egy dolog, ami a kertépítés áránál is fontosabb: a kert szépségének élettartama. Önnek mindegy, hogy meddig gyönyörködhet kertjében? Nem hiszem!

A kertépítés nem olyan dolog, amit gyakran csinálunk, ezért fontos, hogy jól megválasszuk a hozzávaló anyagokat. A minőségi anyagok nemcsak esztétikusabbak, hanem tartósabbak is, így hosszú távon jó befektetésnek bizonyulnak majd. A kertépítés egy értékteremtő tevékenység, amely növeli az ingatlanunk értékét és élvezetét.

Korántsem mindegy, hogy a munkálatok befejezése után Ön meddig gyönyörködhet felhőtlenül a gyep zöldjében, a fák és virágok pompájában, a kerti utak sima felületeiben. A frissen átadott vagy pár hete birtokba vett udvaron biztosan minden gyönyörű. Az élményt pedig csak tetézi, ha az átlagosnál olcsóbban jutott hozzá.

KertépítésFontos azonban, hogy Ön ne a költségek 10-20%-os megspórolásának illúzióját kergesse. Ne válasszon automatikusan olcsóbb árakat!
Tudnia kell, hogy az olcsóbb árazás rendszerint rosszabb minőségű anyagokkal, azokból is a megfelelőnél kisebb mennyiségek beépítésével számol. Ez a spórolás rendszerint a kert állagának aránylag gyors romlásához vezet! A következmény pedig az lesz, hogy Ön kétszer kényszerül majd a kertépítés árát kifizetni a kert tervezett élettartama alatt. Ez az összeg az, amelyhez képest egy jobb minőségű anyagokkal, és azokból is megfelelő mennyiség beépítésével elkészült kert 40% fölötti megtakarítást jelent Önnek! Hiszen így nem kényszerül arra, hogy a kert állagának romlása miatt – gondos kertápolás ellenére is – 1-2 év alatt kétszer fizessen ugyanazért!

Szeretné tudni, hogy mely részleteiben lehet a nem elégséges műszaki tartalmat még megrendelés előtt nyakon csípni?

Miben rejlik a kertépítési árajánlatok közti különbség?

A kertépítési árajánlatok közötti különbség tehát a minőségben, a munkaerőben, a határidőben és a garanciában is megmutatkozhat. Összehasonlításakor fontos figyelembe venni ezeket a szempontokat, és nem csak az árat nézni.

A kertépítésre vonatkozó ajánlati árak közötti árkülönbség döntő részét azonban rendszerint nem a kertépítő munkadíja, hanem a műszaki tartalom teszi ki.

Íme 7 dolog, amivel ez a bizonyos csökkentett műszaki tartalom később tönkre fogja tenni az Ön örömét:

1. A kertépítés alfája: A totális vegyszeres gyomirtás

A vegyszeres gyomirtás segít megszabadulni a káros növényektől, amelyek versenyeznek a tápanyagokért, a vízért és a fényért leendő növényeinkkel. A gyomirtás elősegíti a kert egészségét, szépségét és termékenységét.

A megfelelő minőségű vegyszerrel való, teljes körű gyomirtás szerintünk erősen javasolt, ha szeretnénk megelőzni vagy megállítani a gyomok terjedését.. Hiányának következtében az új pázsit már 1-2 hónap után intenzív gazosodásnak indul. A legnagyobb veszélyt a tarack terjedése jelenti: A tarack által megszállt területek lehangoló látványt nyújtanak, az utólagos irtásra pedig nincs hatékony módszer. Bizonyos gyomokra ugyan vannak vegyszeres kezelési lehetőségek, de drága és hosszadalmas procedúrára számíthatunk, mert a komolyabb vegyszerek engedélykötelesek.

Ez viszonylag alacsony tételét képezi egy kertépítésre vonatkozó árajánlatnak. Négyzetmétereknét 100-200 forintról beszélünk.

2. Talaj-előkészítés, termőréteg kialakítása

A fű gyökerei optimális esetben 20-25 cm mélyre is lehatolnak. A nem megfelelő mélységű talaj-előkészítés, talajjavítás következtében a gyep színe nem lesz egyöntetű, a pázsiton foltok jelennek meg, mivel egyes helyeken a fű nem növekszik megfelelően. E területek színe nagyban elüt az egészséges részektől – az ilyen kert már első ránézésre is diszharmonikus látványt nyújt.

A kertépítésre adott áraknak ez az egyik legnagyobb tétele! A sekély termőréteg okozta problémát nem lehet másként korrigálni, csak teljes újraépítéssel!

3. A kertépítés során felhasznált öntözés- és tótechnikai anyagok

Kertépítés, akár 45% megtakarítássalMagyarországon ma már számos új öntözéstechnikai és tótechnikai márkanév is piacon van. Lehet válogatni a látszólag ugyanolyan termékek között! A tapasztalat szerint azonban egy nevesincs alkatrészekből összeállított automata öntözőrendszer nagyobb gyakorisággal kezd szivárogni valahol a föld alatt, egy túl vékony tófólia kiszakadása miatt pedig a kerti tó újraépítése válhat szükségessé. Tévhit, hogy párezer forintos, 1-2 órás munka, ha a kertépítőnek ki kell javítania egy „parányi szakadást”!
A 10-15%-os különbség az anyagárakban elenyésző mértékű ahhoz képest, mekkora felfordulással és költséggel jár a javítás.

4. Nemzetközi szabvány szerinti öntözőrendszer

A kertépítés hosszú távú eredményességének érdekében alapvető az automata öntözőrendszer nemzetközi szabvány szerinti tervezése és telepítése. Sokan nem értik, miért kell akár 2x-3x annyi szórófej a kertjükbe, mint amennyit egy másik kertépítő cég javasol. A válasz egyszerű: Öntözés címén nem elég ide-oda fröcsköltetni a vizet! A szórófejek 100%-os összelocsolására kell törekedni. Miért? Ha a szórófejek nem locsolnak tökéletesen összehangoltan, helyenként túlöntözzük a gyepet, másutt  meg kiszárad! A túlöntözött, félig rothadó fűcsomók és a kopár területek igazán hervasztó látványt nyújtanak. A kivitelezésnek ez a tétele kifejezetten magas árajánlat különbségeket eredményezhet a szórófejek típusának nem megfelelő kiválasztása, darabszámának csökkentése, a különböző területek adottságainak összemosása révén. Javítás csak a gyepfelület feltúrásával lehetséges és komoly költségekkel jár!

5. A növények megfelelő kiválasztása

A profi kerttervezés tudja, hogy szem előtt kell tartani az egyes növények víz-, fény-, hely- és talajigényét. A szakszerűtlen kiválasztás a növény nem kielégítő fejlődéséhez, vagy akár annak gyors pusztulásához is vezethet! Óriási csalódás pl. a virágok nélküli liliomfa vagy tulipánfa. Nem is szólva arról, amikor a kertépítést követően a frissen beültetett növények már néhány hét után pusztulásnak indulnak.Új kert építése esetében a növények beszerzése közepes- vagy magas tétel. Bizonyos növények átültetése egy igényesen kialakított terület kisebb átépítését is szükségessé teheti. A kipusztult növényzet pótlása pedig újabb költségtétel.

6. Vakondháló

Ha még nem volt vakond, az korántsem jelenti azt, hogy nem is lesz! Vakond ellen pedig az egyetlen 100%-ban biztos megoldás a vakondháló. Ebből sem mindegy, milyet használunk. Természetesen az alacsonyabb árak alacsonyabb minőséget is jelentenek.
Ön letenne nyugodt szívvel a drága gyepszőnyege alá olyan hálót, melyet puszta kézzel is könnyedén elszakít? Mert sajnos ilyen is található kereskedelmi forgalomban.Ez az egyik legalacsonyabb tétel beszerzéskor. Azonban a vakondháló hiánya vagy gyenge anyagminősége következtében a vakond drámaian rövid idő alatt hihetetlen károkat képes tenni az új gyepszőnyegen – amelynek telepítése viszont a komplett kertépítés egyik legkomolyabb költségrésze! A vakond elleni utólagos küzdelem hosszú és bosszantó. Költsége pedig könnyen meghaladhatja a kihagyott vakondháló árának többszörösét.

7. Füvesítés

Magvetés vagy készgyep? A füvesítés mikéntjében alapvetően az anyagiak döntenek. Fontos viszont figyelembe venni, hogy fűmagvetéssel még hosszú idő alatt sem tudjuk elérni azt a pázsitminőséget, amelyet gyepszőnyeg vagy másnéven gyeptégla telepítésével szinte azonnal megkapunk. Készgyepet körültekintően kell választani! A gyepszőnyeg igencsak komoly tétele egy kertépítésre adott ajánlatnak.  A gyepszőnyegek között pedig komoly minőségi különbségek vannak! Ugyan egyre több magyar cég forgalmaz gyepszőnyeget 5-10%-al az átlag piaci ár alatt, de ezek a termékek nem feltétlen követik a TPI (Turf Producers International = Nemzetközi Gyepszőnyeg Gyártók Szövetsége) előírásait a termék előállítására vonatkozóan. Az ilyen nem szabványos gyepszőnyegek könnyebben gyomosodhatnak, ritkulhatnak. A megjelenő foltok miatt kertünk rengeteget veszít esztétikai értékéből.

Kímélje meg magát a többszörös kiadásoktól!

Szeretné a kert építését egy menetben letudni, és sokáig élvezni a fű zöldjét, a kerti fák lombját, a virágzó növények színpompáját? Figyeljen oda a fentiek alapján arra, hogy mire költi a pénzét, amikor kertépítésbe fog!
Spóroljon azon, hogy a megfelelő mennyiségű és minőségű anyagokhoz lehetőség szerint kiskereskedelmi árak alatt jusson hozzá a kertépítő szakember révén – azzal valóban pénzt takarít meg. Ha azonban a minőségből vagy a mennyiségből ad lejjebb, akkor csak pillanatnyi kiadásait szorítja le. Ha egy olcsón elkészült kert megnyerő küllemét tartósan fenn akarja tartani, a későbbiekben bizonyosan rá fog fordítania akár még egyszer annyit, mint amennyi az induló árazás volt.

További fontos és érdekes oldalak a témában:

Gyepszőnyeg rendelés

PRÉMIUM GYEPSZŐNYEG RENDELÉS - 2024

Saját fuvar? Házhoz szállítás? Rendeljen akciós áron, most!

REFERENCIÁK

Gyepszőnyeg rendelés

AKCIÓS GYEPSZŐNYEG TELEPÍTÉS - 2024

Dőljön hátra és bízza a profikra! Lesse meg áraimat!

ÁRLISTÁK

Gyepszőnyeg rendelés

Árajánlat professzionális kertépítésre

Minőségi anyagok, tapasztalt szakemberek. Mondja el igényeit!

GYIK

Gyepszőnyeg rendelés

Gyepfelszedés most kedvező áron - 2024

Kattintson és számolja ki online a gyepfelszedés pontos árát!

KERTLEXIKON

Itt minden információt megtalálhat, ami egy kerthez kapcsolódik.

Professzionális kertépítés - prémium anyagokkal

Kattintson és kérjen tételes árajánlatot most!

palkovits kert logo

"Családi vállalkozás vagyunk. Prémium alapanyagokkal, garanciákkal és határidőre dolgozunk. Csak azt vállaljuk, amihez értünk!"

9 ÉRV MELLETTÜNK

KAPCSOLAT

Gyál-Budapest, Balatonalmádi

+36 20 256 0079

info@palkovitskert.hu