Hívását munkanapokon 9 és 17 óra között várom! +36 (20) 256 0079 - Palkovits Márk

Kertépítés, gyepszőnyeg telepítés Balatonfüzfőn

Egy könnyű karbantartású balatonfűzfői udvar

Sokszor a kertépítés rendkívül összetett és komoly szakmai ismereteket igénylő tevékenység. Ebben a balatonfűzfői nyaralókertben azonban nem kellett sokat gondolkodnunk. A Megrendelő utasítása végtelenül egyszerű volt: gyepszőnyeg, Hunter automata öntözőrendszer és kavicságy. Egy egyszerű, könnyen és gyorsan karbantartható udvar volt az elvárás, ahol az apró trónörökösök kiszaladgálhatják magukat a nyári szünetben.

Fakéreg, mulcs vs. kulékavics

A fakéreg vagy mulcs alkalmazása a növényágyakban nem tetszik mindenkinek. Sokan helyette a díszkavics mellett döntenek.

A fakéreg vagy más néven mulcs legnagyobb előnye, hogy természetes anyag. Folyamatos bomlása révén szerves tápanyagot biztosít a növényeknek, továbbá savanyítja a talajt. Ez utóbbi szempont kifejezetten fontos, ha örökzöldeket (tujákat, ciprusokat) tervezünk beültetni a kertbe. A fakéreg számos előnyét kb. 8 cm vastagságtól tudjuk élvezni. Ennél vékonyabb rétegben mind vízmegtartó, mind gyomelfojtó hatása rohamosan lecsökken.

Talajtakarása a kavicsfélék is jelenthetnek megoldást. A kiskereskedelemben is kapható un. "16-32-es mosott kulékavics" ára viszonylag kedvező, ezért gyakran alkalmazzuk a kertépítésben is.

A műfű is egy alternatíva

Még a műfű is felvetődött lehetőségként, de a családi kupaktanács hamar elvetette az ötletet. Az ok igen egyszerű: magas bekerülési költsége miatt nem fért volna bele a keretbe.

Sokan nincsenek tisztában a műfű komplett telepítésének folyamatával és költségeivel. Nagyságrendet tekintve a műfüvezés költsége kb. 4-5-szöröse az élő gyepszőnyegének. Ez egy 200 m²-es füvesítésnél akár 2-3 millió forint különbséget is jelenthet.
Élettani hatásáról is érdemes szót ejteni. Míg a 200 m² élő gyeptégla képes megtermelni egy 3-4 tagú család egész napos oxigénszükségletét, addig a műfűvel kb. 500 kg "műanyagot" helyezünk el a kertünkben. Kisebb kertekben vagy teraszokon véleményem szerint jó alternatíva. Nagyobb területeken - személyes véleményem szerint - nem annyira. Mindenki döntsön felelősséggel!

Görgessen tovább, és nézegessen kertépítés képeket!

14+ éves

gyakorlat

145+ épített

álomkert

266+ boldog

megbízó

22+ hektár

gyeptégla

Kertépítős képek Balatonfűzfőről

Balaton környéki, budapesti vagy Buda környéki kertje megújításán gondolkozik?

Ide kattintva kérjen tőlem árajánlatot kertépítésre / gyepszőnyeg telepítésére.

Ha prémium minőségű gyepszőnyeget szeretne Gyálról, használja a gyepszőnyeg kalkulátort! Kertje négyzetméterben mért területe alapján ott nem csak pár pillanat alatt kiszámíthatja a szükséges készgyep árát (helyszínre szállítással együtt vagy saját szállítással), de az időpont megjelölése mellett meg is rendelheti azt.

Kertépítés Balatonfűzfő közelében is

Telepítettünk már öntözőrendszert Balatonalmádiban, fektettünk gyepszőnyeget Balatonakarattyán és Siófokon.

Szívesen elmegyünk egy-egy sziklakert vagy kerti tó építés, térkövezés miatt is bármelyik frissítésre áhítozó kertbe Alsóörs, Felsőörs, Balatonkenese, Balatonvilágos településeken is, vagy azok szomszédságában, további 10-20 kilométeres távolságban.

Várom megkeresését telefonon, emailben vagy az oldal tetején található menüpontok mögött elérhető üzenetküldési lehetőségek valamelyikén!

Professzionális kertépítés - prémium anyagokkal

Kattintson és kérjen tételes árajánlatot most!

Rólunk mondták

Gyepszőnyeg rendelés

Budapest

Kedves Márk!

Megérkezett ma a gyepszőnyeg, kiváló minőségű volt, nagyon meg voltunk elégedve, a lerakást végző kertész ismerősöm saját bevallása szerint még nem dolgozott ilyen jó minőséggel. Köszönjük szépen!

Gyepszőnyeg lerakás, öntözőrendszer telepítés

Siófok

Pontosan érkeztek, mindent a megbeszéltek szerint végeztek. Mire hazaértem, már csak ki kellett fizetnem a munkát. Nem maradt utánuk semmi hulladék. Azóta eltelt másfél hónap, és mi nap mint nap gyönyörködünk az új gyepszőnyegünkben.

Lakáseladás kertszépítés segítségével

Budapest / Csepel

Gyors kertszépítésre volt szükségünk, de a közeli kertészeket hiába hívtam sorra, még a telefont se vették fel... Utolsó esélyként még tárcsáztam a Palkovits Kert telefonszámát és sikerrel jártam: már az első beszélgetés során is gyors, pontos, korrekt és mindenre kiterjedő tájékoztatást kaptam. A kivitelezés is pont így zajlott, úgyhogy nem lehetek elég hálás, a tökéletes végeredményért és a rengeteg hasznos információért. Legközelebb már tudom, hogy melyik telefonszámot kell hívnom!

Kertépítés

Balatonfüred

Ezúttal nem a legolcsóbb árajánlatot fogadta el a "családi tanács", hanem a leghozzáértőbbnek tűnő szakemberét. A kivitelezés során rengeteg jó tippet kaptunk Palkovits úrtól - így került pl. tűzrakóhely és egy mini tó is az újjávarázsolt kertbe. Sokkal szebb lett, mint a 11 évvel korábbi kertépítés. Köszönjük!

Kertépítés, gyepszőnyegtelepítés térkép
palkovits kert logo

"Családi vállalkozás vagyunk. Prémium alapanyagokkal, garanciákkal és határidőre dolgozunk. Csak azt vállaljuk, amihez értünk!"

9 ÉRV MELLETTÜNK

KAPCSOLAT

Gyál-Budapest, Balatonalmádi

+36 20 256 0079

info@palkovitskert.hu