Hívását munkanapokon 9 és 17 óra között várom! +36 (20) 256 0079 - Palkovits Márk

Füvesítés fűmag vetésével Felsőörsön

A balatonfüredi MÁV kórház orvosigazgatójától kaptuk a megbízást erre a felsőörsi kertépítésre. A háziak kérése egyértelmű volt: egy sallangoktól és vegyszerektől mentes, családbarát kertet szerettek volna - optimalizált költségvetés mellett. Kerttervezésre egyáltalán nem volt szükség, mert pontosan meghatározták az igényeket.

Füvesítés fűmag vetésével

Egy hatalmas - 500 m2-es - gyepterületet kértek, amit ezúttal gyepszőnyeg helyett magvetéssel alakítottunk ki. A legjobb eredmény hazánkban az őszi fűmagvetéstől várható. Ennek megfelelően a fűmagokat szeptember végén vetettük el.

A környezettudatosság jegyében a felsőörsi orvos-házaspár nem engedélyezte a más kertekben bevett gyakorlat szerinti talajfertőtlenítést glifozát tartalmú gyomirtó (pl. Glialka, Fozát, vagy Medallon Prémium) használatával, sem a piretroid tipusú (pl. Force 1.5 G) rovarölő talajfertőtlenítő granulátum alkalmazását.

A kerítés mentén örökzöld babérmeggyek (Prunus laurocerasus 'Novita'), korallberkenyék (Photinia x fraseri 'Red Robin') és leylandi ciprusok (x Cupressocyparis leylandii) teremtik meg a tökéletes családi magánszférát.

Szürke víz hasznosítás

Nem volt vita tárgya az automata öntözőrendszer szükségessége sem! Már a ház építésénél fontos szempont volt az un. "szürke víz" újra hasznosítása. Ennek az utóbbi években igen elterjedt eljárásnak a lényege, hogy az értékes esővizet nem a csatornába vezetjük be, hanem nagy méretű - többnyire föld alá beásott - tartályokba gyűjtjük össze. Az így raktározott vizet ezután egy szivattyú segítségével akár a házba visszavezetve a toalettek öblítésére használhatjuk, vagy kertünk öntözéséhez. Nem utolsó szempontként így visszavezetjük az esővizet a természetes körforgásba, aminek köszönhetően a talajvíz szintje is stabilizálódik. A növények így természetes, klórmentes, lágy vízhez juthatnak. A Hunter öntözőrendszer MP rotator szórófejei a pázsit, míg a csepegtető zónák a növények locsolását látják el.

A munkát ugyan szeptember végén átadtuk, de a következő hetekben sem engedtük el az ügyfél kezét. November első napjaira érett meg a friss gyep az első vágásra, és a háziak tudják: Hosszú még az út a tökéletes pázsit felé...

14+ éves

gyakorlat

145+ épített

álomkert

266+ boldog

megbízó

22+ hektár

gyeptégla

Kertépítős képek Felsőörsről

Felsőörsi vagy Felsőörs környéki kertje felújításán, gyepszőnyeg telepítésen töri a fejét?

Ide kattintva kérjen tőlem árajánlatot kertépítésre / gyepszőnyeg telepítésére.

Ha prémium minőségű gyepszőnyeget szeretne Gyálról, használja a gyepszőnyeg kalkulátort! Kertje négyzetméterben mért területe alapján ott nem csak pár pillanat alatt kiszámíthatja a szükséges készgyep árát (helyszínre szállítással együtt vagy saját szállítással), de az időpont megjelölése mellett meg is rendelheti azt.

Kertépítés Felsőörs közelében is

Füvesítettünk, gyepszőnyegeztünk és öntözőrendszert telepítettünk Balatonfüreden, Alsóörsön és Lovason is.

Szívesen elmegyünk dolgozni - akár egy-egy sziklakert vagy kerti tó építés, térkövezés miatt is - bármelyik frissítésre áhítozó kertbe. például Veszprémbe, Nemesvámosra, Veszprémfajszra, vagy a Balaton vonzáskörzetében lévő más településekre.

Várom megkeresését telefonon, emailben vagy az oldal tetején található menüpontok mögött elérhető üzenetküldési lehetőségek valamelyikén!

Professzionális kertépítés - prémium anyagokkal

Kattintson és kérjen tételes árajánlatot most!

Rólunk mondták

Gyepszőnyeg rendelés

Budapest

Kedves Márk!

Megérkezett ma a gyepszőnyeg, kiváló minőségű volt, nagyon meg voltunk elégedve, a lerakást végző kertész ismerősöm saját bevallása szerint még nem dolgozott ilyen jó minőséggel. Köszönjük szépen!

Gyepszőnyeg lerakás, öntözőrendszer telepítés

Siófok

Pontosan érkeztek, mindent a megbeszéltek szerint végeztek. Mire hazaértem, már csak ki kellett fizetnem a munkát. Nem maradt utánuk semmi hulladék. Azóta eltelt másfél hónap, és mi nap mint nap gyönyörködünk az új gyepszőnyegünkben.

Lakáseladás kertszépítés segítségével

Budapest / Csepel

Gyors kertszépítésre volt szükségünk, de a közeli kertészeket hiába hívtam sorra, még a telefont se vették fel... Utolsó esélyként még tárcsáztam a Palkovits Kert telefonszámát és sikerrel jártam: már az első beszélgetés során is gyors, pontos, korrekt és mindenre kiterjedő tájékoztatást kaptam. A kivitelezés is pont így zajlott, úgyhogy nem lehetek elég hálás, a tökéletes végeredményért és a rengeteg hasznos információért. Legközelebb már tudom, hogy melyik telefonszámot kell hívnom!

Kertépítés

Balatonfüred

Ezúttal nem a legolcsóbb árajánlatot fogadta el a "családi tanács", hanem a leghozzáértőbbnek tűnő szakemberét. A kivitelezés során rengeteg jó tippet kaptunk Palkovits úrtól - így került pl. tűzrakóhely és egy mini tó is az újjávarázsolt kertbe. Sokkal szebb lett, mint a 11 évvel korábbi kertépítés. Köszönjük!

Kertépítés, gyepszőnyegtelepítés térkép
palkovits kert logo

"Családi vállalkozás vagyunk. Prémium alapanyagokkal, garanciákkal és határidőre dolgozunk. Csak azt vállaljuk, amihez értünk!"

9 ÉRV MELLETTÜNK

KAPCSOLAT

Gyál-Budapest, Balatonalmádi

+36 20 256 0079

info@palkovitskert.hu