Hívását munkanapokon 9 és 17 óra között várom! +36 (20) 256 0079 - Palkovits Márk

Milyen egy jó árajánlat?

10 fontos döntési szempont kertépítési árajánlatokhoz. Ássuk bele magunkat a kertépítés árajánlat lényeges részleteibe! Tételes árajánlatot kapott?

Nos, talán még nem késő változtatni a döntésén.

Amennyiben úgy döntenénk, hogy a kertépítést szakemberre bízzuk, szükségünk lesz árajánlatra. Teljesen „normális” dolog, ha az ember alaposan fel akarja mérni, hogy mire- és mennyi pénzt fog kiadni, tehát nyugodtan kérjünk több árajánlatot! Manapság a legtöbb esetben az ajánlatkérés díjmentes, éljünk ezzel a kedvező lehetőséggel!

Jó árajánlat kertépítésre csak a kert megtekintése után születik

Az árajánlatot minden esetben egy alapos helyszíni szemle (felmérés) előzi meg. A kertépítő pontosan felméri a tulajdonos kerttel kapcsolatos igényeit, kívánságait. Ötleteket ad a kertre, kertépítésre vonatkozóan, szakmai véleményét, esetlegesen aggályait a helyszínen megosztja a Megrendelővel. Tehát nem elég csak a területet felmérni, tisztázni kell néhány dolgot, ami nagyban befolyásolja majd az árakat:

Gyepszőnyeg, gyeptégla vagy fűmag vetés? A füvesítés fontos (ár)tényező

Nem mindegy, milyen módon akarunk füvesíteni! A gyepszőnyeg, gyeptégla telepítése lényegesen költségesebb ugyan, mint a fűmagvetés, de mellette szól a garantált minőség és gyors gyepszőnyeg létesítési idő. A gyeptéglázás a fűmagvetés árának kb. 6-8–szorosa.

Automata öntözőrendszer kiépítése, telepítése

A kertépítés költségvetésében a kényelmes öntözés kialakítása, azaz az öntözőrendszer a következő nagyobb tétel. Az automata öntözőrendszer a föld alá kerül beépítésre, tehát utólagos telepítése a gyepszőnyeg megbontásával („széttúrásával”) jár. A legtöbb magára adó kertépítő vállalkozás –a PalkovitsKerthez hasonlóan – öntözőrendszer hiányában nem vállal garanciát a gyepre vagy növényekre.
Ne barkácsoljunk házilag öntözőrendszert! Nem csupán a telepítésnél, hanem már a tervezésnél is el lehet szúrni.

A növények mérete

Mindenki szeretne rögtön mutatós kertet kapni. Azonban a nagyobb növények nagyobb költséggel járnak. Érdemes inkább „első körben” a kisebb méreteket kérni az ajánlatba, ha nem vagyunk tisztában az árakkal!

Talajcsere, termőföld elterítése

A „nagykönyvekben” sokszor olvashatunk 20-30 cm-es talajcserékről az építkezés után. Csak akkor érdemes erről beszélni a vállalkozóval, ha tisztában vagyunk vele, hogy 1 m3 termőföld ára szállítással minimum 9.000 – 10.000 Ft, tehát egy 100 m2-es kertben csak a termőföld 300. 000 Ft – és erre jön még a termőföld terítése, a vállalkozó munkadíja.

A helyszíni árajánlat esete a kertépítővel

A fenti 5 pont feltétlenül kerüljön szóba a helyszíni szemle során! És nem árt, ha tudjuk: egy komolyan vehető, pontos ajánlat sok számítást igényel. Ne várjunk el helyszíni árajánlatot, és ne is bízzunk olyan elnagyolt ajánlatban, ami a személyes találkozó alatt elkészül! Ne „kényszerítsük” a vállalkozót a komolytalan összegek kimondására, csak a legnagyobb költséggel járó tételekről kérjünk nagyságrendi tájékoztatást, ha semmilyen ismeretünk sincsen.

Kertépítési árajánlatok összehasonlítása

Az A/4-es papírra vetett néhány soros ajánlatokkal a PalkovitsKert nem kíván konkurálni. Nem a lap alján látható végösszeg a lényeg, hanem a felette lévő sorok, hogy mit is kapunk pontosan a pénzünkért! Ha nincs részletezve az ajánlat, nincs összehasonlítási alapunk sem! A végső ár csak a műszaki tartalom mérlegelése mellett lehet döntési alap! Lehet, hogy az alacsonyabb ár, arányaiban sokkal kevesebb, akár -30%-os műszaki tartalmat takar, mint a 10%-al magasabb végösszegű másik ajánlat. Jobban megéri? – Nem.

Mit mindent tartalmaz egy komoly árajánlat?

Az ajánlatnak minden esetben a következőket kell tartalmaznia:

 • tételesen, pontokba szedve az egyes kertépítési munkafolyamatok felsorolása, a kertépítés logikai sorrendjében
 • a kertépítési munkafolyamatok rövid leírása, anyag- és munkadíjak feltüntetésével
 • a kertépítés, füvesítés, öntözőrendszer kialakítás során beépítendő anyagok pontos mennyisége (m2, m3, m, db)
 • növényültetés esetében az árajánlat mellékleteként „Növénykiírás”-t kell kapnunk az egyes növények nevével, darabszámával, méretével és árával
 • automata öntözőrendszer telepítés esetén külön mellékletben az öntözőrendszer alkatrészek listája – márka, típus, megnevezés – tételesen kiírva és beárazva (db, m)
 • tóépítés esetén külön mellékletben a kerti tó anyagainak, elektromos berendezéseinek és növényeinek listája – márka, típus, megnevezés, méret – tételesen kiírva és beárazva (m2, m3, m, db)
 • garanciák (öntözőrendszer, gyepszőnyeg, növények, térkövezés, kerti tó, stb.) ideje és feltételei
 • árgarancia: amennyiben az ajánlatban leírt műszaki tartalmat a Megrendelő nem növeli, a kertépítés után a Vállalkozó nem tarthat igényt többletfizetésre!

Mi rejlik a sorok között egy árajánlatban?

A részletes, összehasonlításra alkalmas árajánlatok, és a fenti szempontok ismerete segít abban, hogy

 • a műszaki tartalmak alapján az ajánlatokból rájöjjünk, kitől mit kapunk, illetve az adott ár mit nem tartalmaz esetleg
 • feltérképezhetjük a vállalkozók szakmai felkészültségét
 • az árajánlat kidolgozottsága következtetni enged a vállalkozó megbízhatóságára, korrektségére, alaposságára.

Olcsó kertben ritka az öröm!

A komolytalan, részleteket nem tartalmazó ajánlatokkal ne is foglalkozzunk, szemetesbe velük! A végösszegeket elképzeléseinkkel és az ajánlatok műszaki tartalmával vessük össze! Az árakat csak akkor mérlegeljük, ha igényeinket kielégítő árajánlatok vannak a kezünkben. Csak így hozható meg a legjobb döntés.

További fontos és érdekes oldalak a témában:

PRÉMIUM GYEPSZŐNYEG RENDELÉS

Saját fuvar? Házhoz szállítás? Rendeljen akciós áron most!

REFERENCIÁK

AKCIÓS GYEPSZŐNYEG TELEPÍTÉS

Dőljön hátra és bízza a profikra! Lesse meg áraimat!

ÁRLISTÁK

Legfrissebb híreink

A gyepszőnyeg és a pázsit ápolása májusban
A május alkalmas a szelektív gyomirtó szerek használatára. Ilyenkor már gyakrabban kell nyírnunk a füvet és a pengét ...
A gyepszőnyeg és a pázsit ápolása áprilisban
Április hónapban elvégezhetjük azokat a gyepszőnyeg felújító munkálatokat, melyek eredménye egész évben látható lesz majd. Egészséges, dús és ...
Elindult a 2019 évi gyepszőnyeg kitermelés Gyálon
2019. április 01.-én – egyelőre csak korlátozott keretek között, de – újra megkezdődik a prémium gyepszőnyeg kitermelés Gyálon. ...

KERTLEXIKON

Itt minden információt megtalálhat, ami egy kerthez kapcsolódik.

Professzionális kertépítés - prémium anyagokkal

Kattintson és kérjen tételes árajánlatot most!

palkovits kert logo

"Családi vállalkozás vagyunk. Prémium alapanyagokkal, garanciákkal és határidőre dolgozunk. Csak azt vállaljuk, amihez értünk!"

9 ÉRV MELETTÜNK

KAPCSOLAT

Gyál-Budapest, Balatonalmádi

+36 20 256 0079

info@palkovitskert.hu

Kedves Látogató,

 

május 31.-ig szabadságon vagyok. Telefonos elérhetőségem korlátozott.
Kérem, emailben keressenek!
Minden levélre válaszolni fogok, legkésőbb június első napjaiban.

Az online gyepszőnyeg rendelés felvétele természetesen ez idő alatt is zavartalanul üzemel.

Megértését köszönöm!

 

Üdvözlettel,

Palkovits Márk