Nitrogén

A nitrogén fogalma

A nitrogén a nemfémes elemek csoportjába tartozó, kevéssé reakcióképes színtelen és szagtalan gáz, amely igen gyakori Földünkön és Naprendszerünkben egyaránt: a földi légkör több, mint kétharmadát nitrogéngáz teszi ki, ezen kívül pedig rengeteg vegyület és szerves anyag alkotóeleme is.

A nitrogén szerepe és felhasználása

A nitrogént gáz halmazállapotban, cseppfolyós formájában és vegyületeiben is igen széles körben használják fel, főként ipari és vegyipari célokra. Elektronikus készülékekhez, lámpákhoz, acélgyártáshoz, cseppfolyós nitrogénként pedig elsősorban hűtőközegként alkalmazzák. Vegyületeit leginkább a vegyiparban alkalmazzák, nélkülözhetetlenek a gyógyszeripar számára.

A nitrogén és a növények

A nitrogén a növények számára önálló elemként nélkülözhetetlen, a termés minőségét javítja, számos élettani folyamatban (sejtképződés, fehérjék létrehozása) lényeges szerepe van. A növekedést alapjaiban véve határozza meg, a fotoszintézisben fontos szerepet betöltő klorofill alkotóeleme.

Gyepszőnyeg rendelés

PRÉMIUM GYEPSZŐNYEG RENDELÉS - 2024

Saját fuvar? Házhoz szállítás? Rendeljen akciós áron, most!

REFERENCIÁK

Gyepszőnyeg rendelés

AKCIÓS GYEPSZŐNYEG TELEPÍTÉS - 2024

Dőljön hátra és bízza a profikra! Lesse meg áraimat!

ÁRLISTÁK

KERTLEXIKON

Itt minden információt megtalálhat, ami egy kerthez kapcsolódik.

Professzionális kertépítés - prémium anyagokkal

Kattintson és kérjen tételes árajánlatot most!

palkovits kert logo

"Családi vállalkozás vagyunk. Prémium alapanyagokkal, garanciákkal és határidőre dolgozunk. Csak azt vállaljuk, amihez értünk!"

9 ÉRV MELLETTÜNK

KAPCSOLAT

Gyál-Budapest, Balatonalmádi

+36 20 256 0079

info@palkovitskert.hu