Hívását hétfőtől péntekig 9 és 17 óra között várom!
+36 (20) 256 0079 - Palkovits Márk
Ajánlatkérés Gyepszőnyeg rendelés

A nyári füvesítés korlátai

A kertépítés legnagyobb kertfelületet érintő művelete a füvesítés. Lehetséges-e a magvetés nyáron, vagy inkább gyepszőnyeggel  próbálkozzunk?

A frissen kikelt fűmag, illetve a még zsenge gyep fokozottan érzékeny a napsütésre és az átmeneti szárazságra is, így még gondos öntözés mellett is elképzelhető, hogy kiég. Ennek ellenére sem kell a kert füvesítésével kivárnunk az őszt. Bátran nekivághatunk a pázsit létrehozásának, de hasonlóan a szabadgyökeres és a konténeres növények nyári telepíthetőségéhez, a különböző füvesítési módszerek alkalmazhatóságai között is különbség van.

A kertépítés során ne próbálkozzunk fűmagvetéses füvesítéssel nyáron! Csak bosszúság és kár származik majd belőle. A nyári időjárás mellett kizárólag a gyepszőnyeg telepítéses füvesítés a célravezető. A gyeptéglák fűszálai fejlettebbek, jobban tudja raktározni a nedvességet két öntözés között – abban a kritikus időszakban is, amely a gyepszőnyeg és a helyi talaj teljes integrálódásáig tart.


Mi a nyári kert teremtés sikerének 3 titka? Lehetséges-e kertet építeni nyáron? 10 emberből 9 szerint esélytelen a dolog.

Dekoratív, tartósan szép kertet szeretnénk? Nagyszerű! Célunk elérése innentől lényegében két tényezőtől függ.

Ássuk bele magunkat a kertépítés árajánlat lényeges részleteibe! Tételes ajánlatot kapott a kertjére? Ha nem, akkor…

Sajnos nagyon kevesen kérik kertészmérnök segítségét, hogy ötleteiket, elképzeléseiket és vágyaikat „fésülje össze”.

Egy amatőr számára a “tökéletes” kerttervezés és kertépítés erőt próbáló feladat. És a következő recept követésével?