Szabadságon vagyok. Hívását február 25-től várom!
+36 (20) 256 0079 - Palkovits Márk
Ajánlatkérés Gyepszőnyeg rendelés

Fűmagkeverék - Kertlexikon

Mit nevezünk fűmag-keveréknek?

A fűmagkeverék olyan változó minőségű és tulajdonságú magok keveréke, amelyet szabad területek füvesítéséhez, parkosításához alkalmazunk.

A fűmagkeverék fajtái

Igen sokféle fűmagfajtát és keverékfajtát tudunk megkülönböztetni, ráadásul változó szempontoknak megfelelően. A pontos magösszetételt ajánlatos elsősorban figyelembe venni az ideális magkeverék kiválasztásánál, azonban ezen túl az egyes fajtáknak fantázianeveik is vannak, amelyek bizonyos értékben jelölik is, hogy milyen típust takarnak.

  • A sportkeverékek a nagyobb igénybevételt tűrő csoportba tartoznak, amelyeket kifejezetten a kevés ápolást igénylő és strapabíró gyepek kialakításához javasolnak.
  • A pázsitkeverékek közepes ápolást igénylő házikertek építéséhez ajánlottak, amelyek rendszeres gondozást és karbantartást igényelnek, ám nem feltétlenül állandó és folyamatos jelleggel.
  • Az úgynevezett golfkeverékek az igazán elhivatottak számára ideálisak, azoknak, akik időt és energiát nem kímélve örömüket lelik kertjük és a pázsit gondozásában. Ez a típus ugyanis állandó odafigyelést igényel, és sok napsütést, ezért erre is ügyeljünk.

Mi a nyári kert teremtés sikerének 3 titka? Lehetséges-e kertet építeni nyáron? 10 emberből 9 szerint esélytelen a dolog.

Dekoratív, tartósan szép kertet szeretnénk? Nagyszerű! Célunk elérése innentől lényegében két tényezőtől függ.

Ássuk bele magunkat a kertépítés árajánlat lényeges részleteibe! Tételes ajánlatot kapott a kertjére? Ha nem, akkor…

Sajnos nagyon kevesen kérik kertészmérnök segítségét, hogy ötleteiket, elképzeléseiket és vágyaikat „fésülje össze”.

Egy amatőr számára a “tökéletes” kerttervezés és kertépítés erőt próbáló feladat. És a következő recept követésével?