Hívását munkanapokon 9 és 17 óra között várom!
+36 (20) 256 0079 - Palkovits Márk
Ajánlatkérés Gyepszőnyeg rendelés

Növények nyári ültetése

Hazánkban jó 20 évvel ezelőtt a maihoz képest jóval szegényesebb volt a kertépítési kultúra is. Olvassa át, hogy mi is változott meg azóta!

Egyrészt a maihoz képest sokkal fejletlenebb volt a kertépítési technológia. Jóformán senki sem rendelkezett például automata öntözőrendszerrel, ami pedig az eredményes nyári kertépítés és füvesítés kiemelkedően hasznos, sőt egyenesen nélkülözhetetlen eszköze. Másrészt pedig, a különböző növényfajták tekintetében sem volt olyan bőséges a választék, mint napjainkban. Az emberek között jóformán ismeretlen volt a kertkultúra fogalma. Kínálat híján kereslet sem volt új, egzotikusabb növények iránt. Az emberek elsősorban szomszédjaiktól és közeli barátaiktól tettek szert egy-egy olyan nekik tetsző növényre, amely addig még nem pompázott kertjükben. A növények szabadgyökeres átültetésére pedig tényleg az ősz a megfelelő időpont! Ez egyike azon kevés kerti műveleteknek, amelyeket mind a mai napig valóban nem tanácsos a nagy nyári melegben végezni.

A kertészetekben, kerti árudában manapság már olyan egységekben vásárolhatók a növények, hogy nagyságrenddel kisebb megrázkódtatás számukra a kertbe telepítés. Így a nyári kertépítésnek ez az akadálya is a múlté! Ma már minden kertkedvelő számára egyformán adottak a nyári melegben való kertépítéshez szükséges technikai feltételek és a megfelelően előkészített kerti növény választék is.

Ültetésnél csak azt kell szem előtt tartani, hogy a meleg évszakban földlabdás, szabadgyökeres növények telepítése helyett konténeres növényeket ültessünk. Ültetésnél fontos az ültető-gödör fokozott beiszapolása a konténeres növény földbe helyezése előtt, és természetesen fontos a fokozott öntözés. A meleg miatt minél többször, kisebb mennyiségű vízzel kell locsolni. Nem jó stratégia a naponta egyszeri, alapos „eláztatás”!


Mi a nyári kert teremtés sikerének 3 titka? Lehetséges-e kertet építeni nyáron? 10 emberből 9 szerint esélytelen a dolog.

Dekoratív, tartósan szép kertet szeretnénk? Nagyszerű! Célunk elérése innentől lényegében két tényezőtől függ.

Ássuk bele magunkat a kertépítés árajánlat lényeges részleteibe! Tételes ajánlatot kapott a kertjére? Ha nem, akkor…

Sajnos nagyon kevesen kérik kertészmérnök segítségét, hogy ötleteiket, elképzeléseiket és vágyaikat „fésülje össze”.

Egy amatőr számára a “tökéletes” kerttervezés és kertépítés erőt próbáló feladat. És a következő recept követésével?