Hívását munkanapokon 9 és 17 óra között várom! +36 (20) 256 0079 - Palkovits Márk

Növények nyári ültetése

Hazánkban bő 20 évvel ezelőtt a maihoz képest jóval szegényesebb volt a kertépítési kultúra. Vajon lehetséges a kertépítés nyáron nálunk is? Igen!

Jóformán senki sem rendelkezett például automata öntözőrendszerrel, ami pedig az eredményes nyári kertépítés és füvesítés kiemelkedően hasznos, sőt egyenesen nélkülözhetetlen eszköze. Másrészt pedig, a különböző növényfajták tekintetében sem volt olyan bőséges a választék, mint napjainkban. Az emberek között jóformán ismeretlen volt a kertkultúra fogalma. Kínálat híján kereslet sem volt új, egzotikusabb növények iránt. Az emberek elsősorban szomszédjaiktól és közeli barátaiktól tettek szert egy-egy olyan nekik tetsző növényre, amely addig még nem pompázott kertjükben. A növények szabadgyökeres átültetésére pedig tényleg az ősz a megfelelő időpont! Ez egyike azon kevés kerti műveleteknek, amelyeket mind a mai napig valóban nem tanácsos a nagy nyári melegben végezni.

A kertészetekben, kerti árudában manapság már olyan egységekben vásárolhatók a növények, hogy nagyságrenddel kisebb megrázkódtatás számukra a kertbe telepítés. Így a nyári kertépítésnek ez az akadálya is a múlté! Ma már minden kertkedvelő számára egyformán adottak a nyári melegben való kertépítéshez szükséges technikai feltételek és a megfelelően előkészített kerti növény választék is.

Ültetésnél csak azt kell szem előtt tartani, hogy a meleg évszakban földlabdás, szabadgyökeres növények telepítése helyett konténeres növényeket ültessünk. Ültetésnél fontos az ültető-gödör fokozott beiszapolása a konténeres növény földbe helyezése előtt, és természetesen fontos a fokozott öntözés. A meleg miatt minél többször, kisebb mennyiségű vízzel kell locsolni. Nem jó stratégia a naponta egyszeri, alapos „eláztatás”!

További fontos és érdekes oldalak a témában:

Legfrissebb híreink

Kertépítés nyáron?
Mi a nyári kert teremtés sikerének 3 titka? Lehetséges-e a kertépítés nyáron? 10 emberből 9 szerint esélytelen a ...
Füvesítés nyáron – a nyári füvesítés korlátai
A kertépítés legnagyobb kertfelületet érintő művelete a füvesítés. Lehetséges-e a füvesítés nyáron? Fűmaggal vagy inkább gyepszőnyeggel próbálkozzunk? A ...
Gyep és pázsit karbantartás júliusban
Pázsit karbantartás júliusban: rendszeres fűnyírás javasolt hetente legalább egyszer, gyepszőnyegen viszont heti kétszer. Csak ennyi lenne? De nem ...

PRÉMIUM GYEPSZŐNYEG RENDELÉS

Saját fuvar? Házhoz szállítás? Rendeljen akciós áron most!

REFERENCIÁK

AKCIÓS GYEPSZŐNYEG TELEPÍTÉS

Dőljön hátra és bízza a profikra! Lesse meg áraimat!

ÁRLISTÁK

KERTLEXIKON

Itt minden információt megtalálhat, ami egy kerthez kapcsolódik.

Professzionális kertépítés - prémium anyagokkal

Kattintson és kérjen tételes árajánlatot most!

palkovits kert logo

"Családi vállalkozás vagyunk. Prémium alapanyagokkal, garanciákkal és határidőre dolgozunk. Csak azt vállaljuk, amihez értünk!"

9 ÉRV MELLETTÜNK

KAPCSOLAT

Gyál-Budapest, Balatonalmádi

+36 20 256 0079

info@palkovitskert.hu