Hívását munkanapokon 9 és 17 óra között várom! +36 (20) 256 0079 - Palkovits Márk

Növények nyári ültetése

Hazánkban bő 20 évvel ezelőtt a maihoz képest jóval szegényesebb volt a kertépítési kultúra. Vajon lehetséges a kertépítés nyáron nálunk is? Igen!

Jóformán senki sem rendelkezett például automata öntözőrendszerrel, ami pedig az eredményes nyári kertépítés és füvesítés kiemelkedően hasznos, sőt egyenesen nélkülözhetetlen eszköze. Másrészt pedig, a különböző növényfajták tekintetében sem volt olyan bőséges a választék, mint napjainkban. Az emberek között jóformán ismeretlen volt a kertkultúra fogalma. Kínálat híján kereslet sem volt új, egzotikusabb növények iránt. Az emberek elsősorban szomszédjaiktól és közeli barátaiktól tettek szert egy-egy olyan nekik tetsző növényre, amely addig még nem pompázott kertjükben. A növények szabadgyökeres átültetésére pedig tényleg az ősz a megfelelő időpont! Ez egyike azon kevés kerti műveleteknek, amelyeket mind a mai napig valóban nem tanácsos a nagy nyári melegben végezni.

A kertészetekben, kerti árudában manapság már olyan egységekben vásárolhatók a növények, hogy nagyságrenddel kisebb megrázkódtatás számukra a kertbe telepítés. Így a nyári kertépítésnek ez az akadálya is a múlté! Ma már minden kertkedvelő számára egyformán adottak a nyári melegben való kertépítéshez szükséges technikai feltételek és a megfelelően előkészített kerti növény választék is.

Ültetésnél csak azt kell szem előtt tartani, hogy a meleg évszakban földlabdás, szabadgyökeres növények telepítése helyett konténeres növényeket ültessünk. Ültetésnél fontos az ültető-gödör fokozott beiszapolása a konténeres növény földbe helyezése előtt, és természetesen fontos a fokozott öntözés. A meleg miatt minél többször, kisebb mennyiségű vízzel kell locsolni. Nem jó stratégia a naponta egyszeri, alapos „eláztatás”!

További fontos és érdekes oldalak a témában:

Legfrissebb híreink

A gyepszőnyeg és a pázsit ápolása májusban
A május alkalmas a szelektív gyomirtó szerek használatára. Ilyenkor már gyakrabban kell nyírnunk a füvet és a pengét ...
A gyepszőnyeg és a pázsit ápolása áprilisban
Április hónapban elvégezhetjük azokat a gyepszőnyeg felújító munkálatokat, melyek eredménye egész évben látható lesz majd. Egészséges, dús és ...
Elindult a 2020 évi gyepszőnyeg kitermelés Gyálon
2020. március 23-án – egyelőre csak korlátozott keretek között, de – újra megkezdődik a prémium gyepszőnyeg kitermelés Gyálon. ...

PRÉMIUM GYEPSZŐNYEG RENDELÉS - 2020

Saját fuvar? Házhoz szállítás? Rendeljen akciós áron, most!

REFERENCIÁK

AKCIÓS GYEPSZŐNYEG TELEPÍTÉS - 2020

Dőljön hátra és bízza a profikra! Lesse meg áraimat!

ÁRLISTÁK

KERTLEXIKON

Itt minden információt megtalálhat, ami egy kerthez kapcsolódik.

Professzionális kertépítés - prémium anyagokkal

Kattintson és kérjen tételes árajánlatot most!

palkovits kert logo

"Családi vállalkozás vagyunk. Prémium alapanyagokkal, garanciákkal és határidőre dolgozunk. Csak azt vállaljuk, amihez értünk!"

9 ÉRV MELLETTÜNK

KAPCSOLAT

Gyál-Budapest, Balatonalmádi

+36 20 256 0079

info@palkovitskert.hu