Hívását hétfőtől péntekig 9 és 17 óra között várom!
+36 (20) 256 0079 - Palkovits Márk
Ajánlatkérés Gyepszőnyeg rendelés

A gyepszőnyeg és a pázsit ápolása áprilisban

Április hónapban elvégezhetjük azokat a gyepszőnyeg felújító munkálatokat, melyek eredménye egész évben látható lesz majd. Egészséges, dús és zöld pázsit.

A pázsit nem megfelelő minőségű fűvel rendelkező részeit 10 – 15 cm mélyen feláshatjuk és helyükre gyepszőnyeget fektethetünk le. Ügyeljünk arra, hogy ezeket a területeket átrostált földdel töltsük fel, majd tömörítsük meg alaposan! Így elejét vehetjük a nemkívánatos mélyedések kialakulásának.
Ha fűmaggal kívánjuk javítani (felülvetni) a hibás vagy ritka részeket, érdemes várni, míg a nappali hőmérséklet átlagosan (de tartósan!) 15 °C fölé emelkedik.
A gyepszőnyeg takarosan tartásához elegendő a rendszeres – általában heti egyszeri – fűnyírás. Ne állítsuk viszont a fűnyíró pengéjét túl alacsony szintre. A minimális vágási magasság legalább 4 – 5 cm legyen!
Hogyha megfelelőek a körülmények, és a pázsit szemmel láthatóan növekedésnek indult, ebben az időszakban gyepszellőztethetünk és gyeptrágyázhatunk is, ha még nem tettük volna meg. Fontos, hogy a fűszálak szárazak legyenek a trágyázáskor, majd ha 3-4 napon belül nem esik eső, akkor öntözzük meg a pázsitot. Ha minőségi Compo műtrágyát használunk, biztosan nem áll majd fenn a perzselés veszélye.
Ekkoriban használhatunk már különböző szelektív gyomirtó szereket is, mégis tanácsosabb várni velük májusig, amikor már sokkal intenzívebben növekszik a pázsit a kertünkben. A kisebb mennyiségű kétszikű gyomok ellen elegendő, ha gyomirtós – dikamba hatóanyagú – gyeptrágyát használunk.

Mi a nyári kert teremtés sikerének 3 titka? Lehetséges-e kertet építeni nyáron? 10 emberből 9 szerint esélytelen a dolog.

Dekoratív, tartósan szép kertet szeretnénk? Nagyszerű! Célunk elérése innentől lényegében két tényezőtől függ.

Ássuk bele magunkat a kertépítés árajánlat lényeges részleteibe! Tételes ajánlatot kapott a kertjére? Ha nem, akkor…

Sajnos nagyon kevesen kérik kertészmérnök segítségét, hogy ötleteiket, elképzeléseiket és vágyaikat „fésülje össze”.

Egy amatőr számára a “tökéletes” kerttervezés és kertépítés erőt próbáló feladat. És a következő recept követésével?