Hívását hétfőtől péntekig 9 és 17 óra között várom!
+36 (20) 256 0079 - Palkovits Márk
Ajánlatkérés Gyepszőnyeg rendelés

Gyepszőnyeg - Kertlexikon

Mi a gyepszőnyeg?

A gyepszőnyeg úgynevezett fűiskolában nevelt, 18 hónapos, tekercsben szállított készgyep – tömött, gyommentes, sűrű pázsit.

A gyepszőnyeg “műszaki” adatai

A gyepszőnyeg tekercs szabvány szerinti, 40 cm x 250 cm-es “kiszerelésben” kapható. 1 m2 gyepszőnyeg súlya a nedvességtartalomtól függően 20 kg vagy valamivel több.. A gyepszőnyeg felszedése géppel történik, így egységesen 2 cm földréteggel kapjuk meg az alján. A gyepszőnyeget a szedőgép egyben tekercseli is. 1 raklapra 40-50 ilyen rolád kerül, azaz 40 – 50 m2 gyepszőnyeg.

Gyepszőnyeg a kertben

A gyepszőnyeg telepítése az egyik gyors, minőségi és korszerű füvesítési technológiák egyike. Költségesebb ugyan, mint a fűmag vetése, de a minőség – megfelelő szakmunka esetén – teljes mértékben garantálható.

Gyepszőnyeg telepítés

A gyepszőnyeg telepítése az egyik gyors, minőségi és korszerű füvesítési technológiák egyike. Költségesebb ugyan, mint a fűmag vetése, de a minőség – megfelelő szakmunka esetén – teljes mértékben garantálható.

A gyepszőnyeg telepítés fontos mozzanatai

A megrendelt gyepszőnyeget nem szabad sokáig feltekert állapotban tartani. Ha várni kell a telepítéssel, akkor a gyepszőnyeg tekercseket helyezzük árnyékos helyre és még véletlenül se öntözzük meg! Úgy időzítsük a rendelést, hogy a gyepszőnyeg megérkezése után, elkezdhessük a telepítést.
Mindenképpen alkalmazzunk vakondhálót, ha el szeretnénk kerülni az alulról jövő „támadásokat”. Elmulasztása esetén számolnunk kell azzal, hogy gyepszőnyegünket előbb-utóbb vakondtúrások fogják csúfítani.
A lerakott gyepszőnyeget rendszeresen öntözni kell! Ha ezt elmulasztjuk, rövid időn belül kiszáradhat a gyep.


Mi a nyári kert teremtés sikerének 3 titka? Lehetséges-e kertet építeni nyáron? 10 emberből 9 szerint esélytelen a dolog.

Dekoratív, tartósan szép kertet szeretnénk? Nagyszerű! Célunk elérése innentől lényegében két tényezőtől függ.

Ássuk bele magunkat a kertépítés árajánlat lényeges részleteibe! Tételes ajánlatot kapott a kertjére? Ha nem, akkor…

Sajnos nagyon kevesen kérik kertészmérnök segítségét, hogy ötleteiket, elképzeléseiket és vágyaikat „fésülje össze”.

Egy amatőr számára a “tökéletes” kerttervezés és kertépítés erőt próbáló feladat. És a következő recept követésével?