Hívását munkanapokon 9 és 17 óra között várom!
+36 (20) 256 0079 - Palkovits Márk
Ajánlatkérés Gyepszőnyeg rendelés

A kertépítés és az időjárás

Bő 20 évvel ezelőtt teljesen más volt még a klíma Magyarországon. Jóval kiszámíthatóbb volt az időjárás – lényegesen könnyebb volt tervezni a kertépítést.

Tavasszal rendszerint jellemzően tavaszias idő, nyáron szinte kivétel nélkül tikkasztó hőség dominált. Az ősz esős volt és kevésbé napos, télen pedig igazán nagy hidegek voltak, és a hó is minden évben sokat esett ebben az időszakban, ahogy az “a nagykönyvben meg van írva”. Továbbá ekkoriban sokkal élesebb volt az átmenet az egyes évszakok között, így szinte biztosan bekövetkező tényként lehetett számolni azzal, hogy milyen lesz majd az időjárás akkor, amikor az egyik évszak elmúlik, és beköszönt a következő.

Manapság az egy-egy meghatározott évszakra jellemző időjárási motívumok rendszeresen “vendégeskednek” a többi évszaknál. Gyakran nincs meg a régen elmaradhatatlannak számító átmenet sem az egymás után következő évszakok között. Már nem csak tavasszal, de nyáron sem okoz különösebb meghökkenést, ha borsószem nagyságú jégdarabok potyognak az égből, és egyre jogosabban aggódhatnak a téli sportok kedvelői is azon, hogy a hideg évszakban vajon fog-e egyáltalán hó esni, úgy, ahogyan azt a korábbi évtizedek alatt megszokhatták.

A 20 évvel ezelőtti magyarországi állapotokhoz képest napjainkban sokkal szeszélyesebb az időjárás. Az persze még mindig igaz, hogy a nyár az év legmelegebb időszaka. Ezért a sikeres kertépítés ekkor némi extra erőfeszítést is megkövetel, viszont manapság a többi évszakban történő kertépítés sem feltétlenül problémamentesebb a nyárinál! Az időjárás hirtelen változó szeszélyei (pl. késő tavaszi fagyok) ugyanúgy meglephetnek bennünket, így egyáltalán nem elképzelhetetlen a kertépítés télen.


Mi a nyári kert teremtés sikerének 3 titka? Lehetséges-e kertet építeni nyáron? 10 emberből 9 szerint esélytelen a dolog.

Dekoratív, tartósan szép kertet szeretnénk? Nagyszerű! Célunk elérése innentől lényegében két tényezőtől függ.

Ássuk bele magunkat a kertépítés árajánlat lényeges részleteibe! Tételes ajánlatot kapott a kertjére? Ha nem, akkor…

Sajnos nagyon kevesen kérik kertészmérnök segítségét, hogy ötleteiket, elképzeléseiket és vágyaikat „fésülje össze”.

Egy amatőr számára a “tökéletes” kerttervezés és kertépítés erőt próbáló feladat. És a következő recept követésével?