Hívását munkanapokon 9 és 17 óra között várom! +36 (20) 256 0079 - Palkovits Márk

A kertépítés és az időjárás

Bő 20 évvel ezelőtt még más volt még a klíma Magyarországon. Jóval kiszámíthatóbb volt az időjárás – lényegesen könnyebb volt tervezni a kertépítést.

Tavasszal rendszerint jellemzően tavaszias idő, nyáron szinte kivétel nélkül tikkasztó hőség dominált. Az ősz esős volt és kevésbé napos, télen pedig igazán nagy hidegek voltak, és a hó is minden évben sokat esett ebben az időszakban, ahogy az “a nagykönyvben meg van írva”. Továbbá ekkoriban sokkal élesebb volt az átmenet az egyes évszakok között, így szinte biztosan bekövetkező tényként lehetett számolni azzal, hogy milyen lesz majd az időjárás akkor, amikor az egyik évszak elmúlik, és beköszönt a következő.

Manapság az egy-egy meghatározott évszakra jellemző időjárási motívumok rendszeresen “vendégeskednek” a többi évszaknál. Gyakran nincs meg a régen elmaradhatatlannak számító átmenet sem az egymás után következő évszakok között. Már nem csak tavasszal, de nyáron sem okoz különösebb meghökkenést, ha borsószem nagyságú jégdarabok potyognak az égből, és egyre jogosabban aggódhatnak a téli sportok kedvelői is azon, hogy a hideg évszakban vajon fog-e egyáltalán hó esni, úgy, ahogyan azt a korábbi évtizedek alatt megszokhatták.

A 20 évvel ezelőtti magyarországi állapotokhoz képest napjainkban sokkal szeszélyesebb az időjárás. Az persze még mindig igaz, hogy a nyár az év legmelegebb időszaka. Ezért a sikeres kertépítés ekkor némi extra erőfeszítést is megkövetel, viszont manapság a többi évszakban történő kertépítés sem feltétlenül problémamentesebb a nyárinál! Az időjárás hirtelen változó szeszélyei (pl. késő tavaszi fagyok) ugyanúgy meglephetnek bennünket, így egyáltalán nem elképzelhetetlen a kertépítés télen.

További fontos és érdekes oldalak a témában:

Legfrissebb híreink

Elindult a 2020 évi gyepszőnyeg kitermelés Gyálon
2020. március 23-án – egyelőre csak korlátozott keretek között, de – újra megkezdődik a prémium gyepszőnyeg kitermelés Gyálon. ...
Kertépítés télen
Az alábbi cikk arra hivatott, hogy letisztázza: lehetséges e a kertépítés télen. Érdekli Önt is az igazság? Hát ...
A gyepszőnyeg és a pázsit ápolása télen
A legfontosabb szabály télen: Törekedjünk arra, hogy ne terheljük a gyepszőnyeget nagyon nedves időben, és különösen fagyban! Avartalanítsunk ...

PRÉMIUM GYEPSZŐNYEG RENDELÉS - 2020

Saját fuvar? Házhoz szállítás? Rendeljen akciós áron, most!

REFERENCIÁK

AKCIÓS GYEPSZŐNYEG TELEPÍTÉS - 2020

Dőljön hátra és bízza a profikra! Lesse meg áraimat!

ÁRLISTÁK

KERTLEXIKON

Itt minden információt megtalálhat, ami egy kerthez kapcsolódik.

Professzionális kertépítés - prémium anyagokkal

Kattintson és kérjen tételes árajánlatot most!

palkovits kert logo

"Családi vállalkozás vagyunk. Prémium alapanyagokkal, garanciákkal és határidőre dolgozunk. Csak azt vállaljuk, amihez értünk!"

9 ÉRV MELLETTÜNK

KAPCSOLAT

Gyál-Budapest, Balatonalmádi

+36 20 256 0079

info@palkovitskert.hu