Hívását hétfőtől péntekig 9 és 17 óra között várom! +36 (20) 256 0079 - Palkovits Márk

Kertépítés nyáron?

Mi a nyári kert teremtés sikerének 3 titka? Lehetséges-e a kertépítés nyáron? 10 emberből 9 szerint esélytelen a dolog. Oszlassuk el a tévhiteket!

Kertépítés nyáron – A nyári kertépítés sikerének 3 titka

Vajon nekiálljon-e egy hétvégi hobbikertész nyár közepén, a legtikkasztóbb hőségben a kertépítésnek? Az emberek túlnyomó többsége szerint tavasszal illetve ősszel van a kertépítés és mindenféle kreatív kertszépítés szezonja. A kerti munkákhoz ekkor a legkedvezőbbek az időjárási körülmények. Nyáron túl nagy a hőség: a levegő és a talaj jobbára száraz, a nap sugarai perzselőek. Sokak szerint ekkor kudarcra van ítélve minden kertépítésre tett kísérlet – legyen szó akár füvesítésről, vagy akár csak kedvenc virágaink elültetéséről.A nagy meleg a kertépítőt és az épülő kertet ugyan egyformán megviseli, de nem lehetetleníti el. A kertépítést nem kell szüneteltetni nyáron, még a legmelegebb napokon sem! Mindössze néhány dologban kell változtatnunk a hagyományos kertépítési, kertgondozási technológián. Ugyanez érvényes a téli kertépítés esetére is!

A júliusi-augusztusi kertépítést Magyarországon okkal nem tekintik természetesnek. Ezek az okok azonban a múltban gyökereznek, és mára már elvesztették aktualitásukat! Így ideje leszámolni a tévhitekkel. Olyan akadályoktól tartanak az emberek, amelyek már hosszú évek óta megszűntek gátló körülménynek lenni. A szép virágok, üde növények és a szemet gyönyörködtető gyep a kertben ma már nyáron is életre hívható!

A nyári kertépítés sikerének 3 titka

Ne féljünk a kertépítéstől a legforróbb évszakban sem! A szép kert kialakításához manapság már működő recept van nyárra is:

Automata öntözés a kertben
Konténeres növények ültetése
Fűmag helyett gyepszőnyeg

További fontos és érdekes oldalak a témában:

Legfrissebb híreink

Gyepápolás júniusban
Az évnek ebben az időszakában – egészséges pázsit esetén – a heti kétszeri fűnyírás már a gyepápolás részévé ...
A gyepszőnyeg és a pázsit ápolása májusban
A május alkalmas a szelektív gyomirtó szerek használatára. Ilyenkor már gyakrabban kell nyírnunk a füvet és a pengét ...
A gyepszőnyeg és a pázsit ápolása áprilisban
Április hónapban elvégezhetjük azokat a gyepszőnyeg felújító munkálatokat, melyek eredménye egész évben látható lesz majd. Egészséges, dús és ...

PRÉMIUM GYEPSZŐNYEG RENDELÉS

Saját fuvar? Házhoz szállítás? Rendeljen akciós áron most!

REFERENCIÁK

AKCIÓS GYEPSZŐNYEG TELEPÍTÉS

Dőljön hátra és bízza a profikra! Lesse meg áraimat!

ÁRLISTÁK

KERTLEXIKON

Itt minden információt megtalálhat, ami egy kerthez kapcsolódik.

Professzionális kertépítés - prémium anyagokkal

Kattintson és kérjen tételes árajánlatot most!

palkovits kert logo

"Családi vállalkozás vagyunk. Prémium alapanyagokkal, garanciákkal és határidőre dolgozunk. Csak azt vállaljuk, amihez értünk!"

9 ÉRV MELETTÜNK

KAPCSOLAT

Gyál-Budapest, Balatonalmádi

+36 20 256 0079

info@palkovitskert.hu