Hívását munkanapokon 9 és 17 óra között várom!
+36 (20) 256 0079 - Palkovits Márk
Ajánlatkérés Gyepszőnyeg rendelés

Kertépítés nyáron – A nyári kertépítés sikerének 3 titka

Mi a nyári kert teremtés sikerének 3 titka? Lehetséges-e kertet építeni nyáron? 10 emberből 9 szerint esélytelen a dolog.

Vajon nekiálljon-e egy hétvégi hobbikertész nyár közepén, a legtikkasztóbb hőségben a kertépítésnek? Az emberek túlnyomó többsége szerint tavasszal illetve ősszel van a kertépítés és mindenféle kreatív kertszépítés szezonja. A kerti munkákhoz ekkor a legkedvezőbbek az időjárási körülmények. Nyáron túl nagy a hőség: a levegő és a talaj jobbára száraz, a nap sugarai perzselőek. Sokak szerint ekkor kudarcra van ítélve minden kertépítésre tett kísérlet – legyen szó akár füvesítésről, vagy akár csak kedvenc virágaink elültetéséről.A nagy meleg a kertépítőt és az épülő kertet ugyan egyformán megviseli, de nem lehetetleníti el. A kertépítést nem kell szüneteltetni nyáron, még a legmelegebb napokon sem! Mindössze néhány dologban kell változtatnunk a hagyományos kertépítési, kertgondozási technológián. Ugyanez érvényes a téli kertépítés esetére is!

A júliusi-augusztusi kertépítést Magyarországon okkal nem tekintik természetesnek. Ezek az okok azonban a múltban gyökereznek, és mára már elvesztették aktualitásukat! Így ideje leszámolni a tévhitekkel. Olyan akadályoktól tartanak az emberek, amelyek már hosszú évek óta megszűntek gátló körülménynek lenni. A szép virágok, üde növények és a szemet gyönyörködtető gyep a kertben ma már nyáron is életre hívható!

A nyári kertépítés sikerének 3 titka

Ne féljünk a kertépítéstől a legforróbb évszakban sem! A szép kert kialakításához manapság már működő recept van nyárra is:

Automata öntözés a kertben nyáron
Konténeres növények ültetése
Fűmag helyett gyepszőnyeg
Automata öntözés a kertben
Konténeres növények ültetése
Fűmag helyett gyepszőnyeg

Mi a nyári kert teremtés sikerének 3 titka? Lehetséges-e kertet építeni nyáron? 10 emberből 9 szerint esélytelen a dolog.

Dekoratív, tartósan szép kertet szeretnénk? Nagyszerű! Célunk elérése innentől lényegében két tényezőtől függ.

Ássuk bele magunkat a kertépítés árajánlat lényeges részleteibe! Tételes ajánlatot kapott a kertjére? Ha nem, akkor…

Sajnos nagyon kevesen kérik kertészmérnök segítségét, hogy ötleteiket, elképzeléseiket és vágyaikat „fésülje össze”.

Egy amatőr számára a “tökéletes” kerttervezés és kertépítés erőt próbáló feladat. És a következő recept követésével?

Szavazzon Ön is!
  • Hunter34%
  • Nincsen öntözőm34%
  • Toro22%
  • Rain Bird6%
  • Más márkájú3%

Loading ... Loading ...