Hívását munkanapokon 9 és 17 óra között várom!
+36 (20) 256 0079 - Palkovits Márk
Ajánlatkérés Gyepszőnyeg rendelés

A gyepszőnyeg és a pázsit ápolása májusban

A május alkalmas a szelektív gyomirtó szerek használatára. Ilyenkor már gyakrabban kell nyírnunk a füvet és a pengét is fokozatosan lejjebb állíthatjuk.

A május általában jó hónapnak szokott bizonyulni különböző szelektív gyomirtószerek használatához. Ügyeljünk rá, hogy a gyártói instrukciókat betartsuk, illetve, hogy olyan terméket használjunk, amit pázsithoz terveztek. Győződjünk meg róla, hogy a gyepszőnyeg száraz, de a talajban van nedvesség. A gyomirtó szereket még a jó időben kell használnunk.

Ebben az időszakban már gyakrabban kell nyírnunk a füvet, és a pengét fokozatosan lejjebb állíthatjuk a normál nyári szintre – de ne felejtsük el, nem akarjuk megskalpolni a pázsitunkat! Az évnek ebben a szakaszában a rendszeres, heti 1-2 alkalommal megejtett fűnyírás javallott.
Ne feledjük változó irányban és egy állandó ütemet tartva nyírni a füvet! Ne mozgassuk a fűnyírót a gyepen oda-vissza, saját biztonságunk és az egységes vágás érdekében mindig előre-fele dolgozzunk!

Fél szemünkkel figyeljük a talaj nedvességtartalmát, de csak akkor öntözzünk, hogyha tényleg szükség van rá – a pázsit elég strapabíró ilyen szempontból, a túlöntözés pedig végső soron több kárt okoz, mint amennyit egy kis szárazság!
Ha kézi locsolásra van szükség mert nincs a kertben automata öntözőrendszer, végezzük az esti órákban, és ügyeljünk rá, hogy a víz rendesen behatoljon a pázsitba, ne csak a felületét nedvesítsük meg. Ha lehetséges, hozzunk létre egy víztároló rendszert még a forró, száraz hónapokat megelőzően, így a sokkal értékesebb esővízzel öntözhetjük pázsitunkat, és a vízfelhasználásunk terén is spórolhatunk.


Mi a nyári kert teremtés sikerének 3 titka? Lehetséges-e kertet építeni nyáron? 10 emberből 9 szerint esélytelen a dolog.

Dekoratív, tartósan szép kertet szeretnénk? Nagyszerű! Célunk elérése innentől lényegében két tényezőtől függ.

Ássuk bele magunkat a kertépítés árajánlat lényeges részleteibe! Tételes ajánlatot kapott a kertjére? Ha nem, akkor…

Sajnos nagyon kevesen kérik kertészmérnök segítségét, hogy ötleteiket, elképzeléseiket és vágyaikat „fésülje össze”.

Egy amatőr számára a “tökéletes” kerttervezés és kertépítés erőt próbáló feladat. És a következő recept követésével?