Hívását munkanapokon 9 és 17 óra között várom!
+36 (20) 256 0079 - Palkovits Márk
Ajánlatkérés Gyepszőnyeg rendelés

Gyepápolás júniusban

Az évnek ebben az időszakában – egészséges pázsit esetén – a heti kétszeri  fűnyírás már a szokásos heti rutin részévé válik. Olvassa el mire érdemes figyelni még!

Az évnek ebben az időszakában – egészséges pázsit esetén – a heti kétszeri  fűnyírás már a szokásos heti rutin részévé válik. Mindazonáltal hogyha az idő nagyon meleg és száraz, akkor emeljük egy kicsivel a vágás magasságát, hogy gyepszőnyegünk jobban érezze magát. Magyarországon, nyáron soha ne vágjuk rövidebbre a gyepet, mint 4-5 cm!

Egy laza gereblyézés a fűnyírások előtt segít, hogy a vágás egyenletes legyen, és a durvább szálú füvek, illetve a lóherék túlélési esélyeit is csökkenti. Gyomlálásra és a gyepszőnyeg ápolására is sort keríthetünk, de nagyon figyeljünk rá, hogy a fű száraz, a talaj ellenben nedves legyen.

A gyorsan ható folyékony tápszerek (levéltrágyák) rendkívül biztonságosak, amennyiben granulátumot használunk, ügyeljünk rá, hogy a talajt kellőképp beöntözzük a használat után!

Száraz, forró idő esetén készítsük elő a talajt az öntözésre: kisebb tüskékkel segíthetjük, hogy a víz behatoljon a talajba. Lehetőség szerint minél kisebb cseppekben locsoljuk a pázsitot – ne nagyon árasszuk el, de tegyünk róla, hogy a víz egyenletesen felszívódjon a talajba. Öntözzük a gyepszőnyeget ritkábban (heti 3 alkalom), de kiadósabb mennyiséggel! Így csökkenthető a gombás betegségek kialakulásának az esélye. Az esti fűnyírások után jót tesz a gyepszőnyeg számára egy “könnyed” öntözés.


Mi a nyári kert teremtés sikerének 3 titka? Lehetséges-e kertet építeni nyáron? 10 emberből 9 szerint esélytelen a dolog.

Dekoratív, tartósan szép kertet szeretnénk? Nagyszerű! Célunk elérése innentől lényegében két tényezőtől függ.

Ássuk bele magunkat a kertépítés árajánlat lényeges részleteibe! Tételes ajánlatot kapott a kertjére? Ha nem, akkor…

Sajnos nagyon kevesen kérik kertészmérnök segítségét, hogy ötleteiket, elképzeléseiket és vágyaikat „fésülje össze”.

Egy amatőr számára a “tökéletes” kerttervezés és kertépítés erőt próbáló feladat. És a következő recept követésével?