Szabadságon vagyok. Hívását február 25-től várom!
+36 (20) 256 0079 - Palkovits Márk
Ajánlatkérés Gyepszőnyeg rendelés

A gyepszőnyeg és a pázsit ápolása szeptemberben

A szeptember tökéletesen megfelelő hónap a pázsiton való javítások elvégzésére. No meg még arra is, hogy alaposan átszellőztessük a gyepszőnyeget.

Az évnek ebben az időszakában rendszerint enyhébb mértékben növekedik a pázsit, tehát nem lesz olyan gyakori a fűnyírás, mint az elmúlt hónapokban. A vágási magasságot megemelhetjük.

A fűnyírás, gyepszellőztetés és a talaj lazítása segít az egészséges gyökérzet kifejlődésében, és a vízfelszívódás hatékonyságát is növeli. A férgek távoltartása érdekében használjunk olyan savasító Compo gyepműtrágyát, aminek nitrogéntartalma alacsonyabb, ellenben magasabb foszfor- és kálium-tartalommal rendelkezik – így a gyeptégla gyökérzete is egészséges lesz.

A gyepszőnyeg betegségére utaló jelek esetén jó minőségű (pl.: Bumper 25 EC vagy Amistar) gombaölő vegyszerek megoldhatják a problémát. Ügyeljünk a gyártó utasítása szerinti pontos keverési arányokra!


Mi a nyári kert teremtés sikerének 3 titka? Lehetséges-e kertet építeni nyáron? 10 emberből 9 szerint esélytelen a dolog.

Dekoratív, tartósan szép kertet szeretnénk? Nagyszerű! Célunk elérése innentől lényegében két tényezőtől függ.

Ássuk bele magunkat a kertépítés árajánlat lényeges részleteibe! Tételes ajánlatot kapott a kertjére? Ha nem, akkor…

Sajnos nagyon kevesen kérik kertészmérnök segítségét, hogy ötleteiket, elképzeléseiket és vágyaikat „fésülje össze”.

Egy amatőr számára a “tökéletes” kerttervezés és kertépítés erőt próbáló feladat. És a következő recept követésével?