Hívását munkanapokon 9 és 17 óra között várom! +36 (20) 256 0079 - Palkovits Márk

A gyepszőnyeg és a pázsit ápolása szeptemberben

A gyepszőnyeg és pázsit ápolása szeptemberben is tartogat számunkra feladatokat. De alkalmas arra is, hogy alaposan átszellőztessük a gyepszőnyeget.

A szakszerű gyepszőnyeg és pázsit ápolása szeptemberben sem maradhat el! Az évnek ebben az időszakában rendszerint enyhébb mértékben növekedik a pázsit, tehát nem lesz olyan gyakori a fűnyírás, mint az elmúlt hónapokban. A vágási magasságot is megemelhetjük.

A fűnyírás, gyepszellőztetés és a talaj lazítása segít az egészséges gyökérzet kifejlődésében, és a vízfelszívódás hatékonyságát is növeli. A férgek távoltartása érdekében használjunk olyan savasító Compo gyepműtrágyát, aminek nitrogéntartalma alacsonyabb, ellenben magasabb foszfor- és kálium-tartalommal rendelkezik – így a gyeptégla gyökérzete is egészséges lesz.

A gyepszőnyeg betegségére utaló jelek esetén jó minőségű (pl.: Bumper 25 EC vagy Amistar) gombaölő vegyszerek megoldhatják a problémát. Ügyeljünk a gyártó utasítása szerinti pontos keverési arányokra!

További fontos és érdekes oldalak a témában:

Legfrissebb híreink

Kertépítés nyáron?
Mi a nyári kert teremtés sikerének 3 titka? Lehetséges-e a kertépítés nyáron? 10 emberből 9 szerint esélytelen a ...
Füvesítés nyáron – a nyári füvesítés korlátai
A kertépítés legnagyobb kertfelületet érintő művelete a füvesítés. Lehetséges-e a füvesítés nyáron? Fűmaggal vagy inkább gyepszőnyeggel próbálkozzunk? A ...
Gyep és pázsit karbantartás júliusban
Pázsit karbantartás júliusban: rendszeres fűnyírás javasolt hetente legalább egyszer, gyepszőnyegen viszont heti kétszer. Csak ennyi lenne? De nem ...

PRÉMIUM GYEPSZŐNYEG RENDELÉS

Saját fuvar? Házhoz szállítás? Rendeljen akciós áron most!

REFERENCIÁK

AKCIÓS GYEPSZŐNYEG TELEPÍTÉS

Dőljön hátra és bízza a profikra! Lesse meg áraimat!

ÁRLISTÁK

KERTLEXIKON

Itt minden információt megtalálhat, ami egy kerthez kapcsolódik.

Professzionális kertépítés - prémium anyagokkal

Kattintson és kérjen tételes árajánlatot most!

palkovits kert logo

"Családi vállalkozás vagyunk. Prémium alapanyagokkal, garanciákkal és határidőre dolgozunk. Csak azt vállaljuk, amihez értünk!"

9 ÉRV MELLETTÜNK

KAPCSOLAT

Gyál-Budapest, Balatonalmádi

+36 20 256 0079

info@palkovitskert.hu