Hívását munkanapokon 9 és 17 óra között várom!
+36 (20) 256 0079 - Palkovits Márk
Ajánlatkérés Gyepszőnyeg rendelés

Itt a víztelenítés ideje – kerti öntözőrendszer téliesítés ősszel

Lassan vége az ősznek és jön a tél. Elérkezett az ideje a kerti automata öntözőrendszerek kompresszoros víztelenítésének. Nézzük át mi is ilyenkor a teendő!

Október közepe- vége felé elérkezik az ideje a kerti öntözőrendszerek víztelenítésének. Már nem kell kánikulai melegtől tartanunk, az időjárás is csapadékosabbra fordul. A reggeli harmat-, vagy dér biztosítja a gyepszőnyeg– és növények számára a kellő mennyiségű csapadékot.

Ami ennél is fontosabb, hogy a tél felé haladva már előfordulhatnak nappali fagyok, amik károsíthatják a kerti öntözőrendszer egyes elemeit. Ezek javítása nem olcsó dolog, ezért ne kockáztassunk!

Ne felejtsük el, hogy Magyarországon a talaj fagyhatára átlagosan 80 cm mélyen van. Tekintettel arra, hogy az öntözőrendszerek KPE csöveit, mágnesszelepeit vagy szórófejeit kb. 30 cm mélységbe telepítik, végezzük el a kerti automata öntözőrendszer víztelenítését időben!

Amennyiben nem vagyunk biztosak a szakszerű kompresszoros víztelenítés menetében, kérjük szakember segítését. A rosszul vagy hanyagul téliesített öntözőben keletkezhető károk töredékéért végzik el kertépítő cégek a rendszer őszi kifúvatását és karbantartását.

Amennyiben automata öntözőrendszerünk „ürítő-szelepekkel” lett szerelve, a kifúvatás elmarad, így nem sok teendőnk marad a kerti locsoló téliesítését illetően.


Mi a nyári kert teremtés sikerének 3 titka? Lehetséges-e kertet építeni nyáron? 10 emberből 9 szerint esélytelen a dolog.

Dekoratív, tartósan szép kertet szeretnénk? Nagyszerű! Célunk elérése innentől lényegében két tényezőtől függ.

Ássuk bele magunkat a kertépítés árajánlat lényeges részleteibe! Tételes ajánlatot kapott a kertjére? Ha nem, akkor…

Sajnos nagyon kevesen kérik kertészmérnök segítségét, hogy ötleteiket, elképzeléseiket és vágyaikat „fésülje össze”.

Egy amatőr számára a “tökéletes” kerttervezés és kertépítés erőt próbáló feladat. És a következő recept követésével?