Hívását munkanapokon 9 és 17 óra között várom! +36 (20) 256 0079 - Palkovits Márk

Itt a víztelenítés ideje – kerti öntözőrendszer téliesítés ősszel

Lassan vége az ősznek és jön a tél. Elérkezett az ideje a kerti öntözők víztelenítésének. Lássuk mit is takar pontosan az öntözőrendszer víztelenítés!

Október közepe- vége felé elérkezik az ideje a kerti öntözőrendszerek víztelenítésének. Már nem kell kánikulai melegtől tartanunk, az időjárás is csapadékosabbra fordul. A reggeli harmat-, vagy dér biztosítja a gyepszőnyeg– és növények számára a kellő mennyiségű csapadékot.

Ami ennél is fontosabb, hogy a tél felé haladva már előfordulhatnak nappali fagyok, amik károsíthatják a kerti öntözőrendszer egyes elemeit. Ezek javítása nem olcsó dolog, ezért ne kockáztassunk!

Ne felejtsük el, hogy Magyarországon a talaj fagyhatára átlagosan 80 cm mélyen van. Tekintettel arra, hogy az öntözőrendszerek KPE csöveit, mágnesszelepeit vagy szórófejeit kb. 30 cm mélységbe telepítik, a kerti automata öntözőrendszer víztelenítés sajnos nem maradhat el, ha nem akarjuk, hogy fagykár érje a rendszerünket.

Amennyiben nem vagyunk biztosak a szakszerű kompresszoros víztelenítés menetében, kérjük szakember segítését. A rosszul vagy hanyagul téliesített öntözőben keletkezhető károk töredékéért végzik el kertépítő cégek a rendszer őszi kifúvatását és karbantartását.

Amennyiben automata öntözőrendszerünk „ürítő-szelepekkel” lett szerelve, a kifúvatás elmarad, így nem sok teendőnk marad a kerti locsoló téliesítését illetően.

További fontos és érdekes oldalak a témában:

Legfrissebb híreink

Kertépítés nyáron?
Mi a nyári kert teremtés sikerének 3 titka? Lehetséges-e a kertépítés nyáron? 10 emberből 9 szerint esélytelen a ...
Füvesítés nyáron – a nyári füvesítés korlátai
A kertépítés legnagyobb kertfelületet érintő művelete a füvesítés. Lehetséges-e a füvesítés nyáron? Fűmaggal vagy inkább gyepszőnyeggel próbálkozzunk? A ...
Gyep és pázsit karbantartás júliusban
Pázsit karbantartás júliusban: rendszeres fűnyírás javasolt hetente legalább egyszer, gyepszőnyegen viszont heti kétszer. Csak ennyi lenne? De nem ...

PRÉMIUM GYEPSZŐNYEG RENDELÉS

Saját fuvar? Házhoz szállítás? Rendeljen akciós áron most!

REFERENCIÁK

AKCIÓS GYEPSZŐNYEG TELEPÍTÉS

Dőljön hátra és bízza a profikra! Lesse meg áraimat!

ÁRLISTÁK

KERTLEXIKON

Itt minden információt megtalálhat, ami egy kerthez kapcsolódik.

Professzionális kertépítés - prémium anyagokkal

Kattintson és kérjen tételes árajánlatot most!

palkovits kert logo

"Családi vállalkozás vagyunk. Prémium alapanyagokkal, garanciákkal és határidőre dolgozunk. Csak azt vállaljuk, amihez értünk!"

9 ÉRV MELLETTÜNK

KAPCSOLAT

Gyál-Budapest, Balatonalmádi

+36 20 256 0079

info@palkovitskert.hu