Szabadságon vagyok! - Megkeresését október 31-től várom. Az online gyepszőnyeg rendelés jelenleg nem üzemel.

A gyepszőnyeg és a pázsit ápolása októberben

Októberben ideje elkezdeni felkészíteni pázsitunkat a télre. A gyephibák, károk javítását most célszerű elvégezni. Lássuk mit is tehetünk még idén!

A gyepszőnyeg és a pázsit ápolása októberben nem bonyolult feladat. Sőt!
Ebben a hónapban már egyáltalán nem kell olyan sokat foglalkoznunk fűnyírással mint korábban, kivéve, hogyha nagyon enyhe az időjárás. Ha szükség van még fűnyírásra, emeljük meg a penge magasságát egy csöppet. Fűnyírás előtt mindig ellenőrizzük le, nem túl nedves-e a fű.

Ha eddig nem tettük, még a hónap elején sort keríthetünk egy könnyebb „kézi – erős” gyepszellőztetésre ebben a hónapban is, de csak akkor, hogyha még növekedés jelei fedezhetőek fel a pázsiton. A lehulló avart mindig távolítsuk el, gereblyézéskor ügyeljünk rá, hogy ne sértsük meg a gyepet.

Az október remek hónap arra, hogy a pázsit kopárabbá vált részeit új gyepszőnyeggel pótoljuk ki.

Ebben az időszakban már ne használjunk nitrogén tartalmú gyepműtrágyát! Ha a gyep nem elég zöld, akkor magas vastartalmú Compo gyeptrágyát vagy kipermetezhető lombtápot alkalmazzunk!

Nézzük át a pázsitot, hogy nem gombásodik-e! Hogyha a fű bizonyos részeken úgy néz ki, mintha haldokolna, akkor gombaölő vegyszerek használatával orvosolhatjuk a problémát, gondosan követve a vonatkozó használati utasításokat.

További fontos és érdekes oldalak a témában:

Legfrissebb híreink

A gyepszőnyeg és a pázsit ápolása szeptemberben
A gyepszőnyeg és pázsit ápolása szeptemberben is tartogat számunkra feladatokat. De alkalmas arra is, hogy alaposan átszellőztessük a ...
Gyepszőnyeg ápolási és gondozási tanácsok
Milyen óvintézkedéseket lehet tenni azért, hogy a gyepszőnyeg minél tovább megőrizze üde, zöld színét? Ingyenes gyepszőnyeg ápolási tanácsok ...
Gyepszőnyeg és pázsit ápolás augusztusban
A gyepszőnyeg és pázsit ápolás augusztusban sem maradhat el. Ne feledjük, hogy ilyenkor használhatunk nitrogénben dús gyeptrágyát utoljára ...

PRÉMIUM GYEPSZŐNYEG RENDELÉS

Saját fuvar? Házhoz szállítás? Rendeljen akciós áron most!

REFERENCIÁK

AKCIÓS GYEPSZŐNYEG TELEPÍTÉS

Dőljön hátra és bízza a profikra! Lesse meg áraimat!

ÁRLISTÁK

KERTLEXIKON

Itt minden információt megtalálhat, ami egy kerthez kapcsolódik.

Professzionális kertépítés - prémium anyagokkal

Kattintson és kérjen tételes árajánlatot most!

palkovits kert logo

"Családi vállalkozás vagyunk. Prémium alapanyagokkal, garanciákkal és határidőre dolgozunk. Csak azt vállaljuk, amihez értünk!"

9 ÉRV MELLETTÜNK

KAPCSOLAT

Gyál-Budapest, Balatonalmádi

+36 20 256 0079

info@palkovitskert.hu