Szabadságon vagyok. Hívását február 25-től várom!
+36 (20) 256 0079 - Palkovits Márk
Ajánlatkérés Gyepszőnyeg rendelés

A gyepszőnyeg és a pázsit ápolása októberben

Októberben ideje elkezdeni felkészíteni pázsitunkat a télre. A gyephibák, károk javítását most célszerű elvégezni. Lássuk mit is tehetünk még idén!

Ebben a hónapban már egyáltalán nem kell olyan sokat foglalkoznunk fűnyírással mint korábban, kivéve, hogyha nagyon enyhe az időjárás. Ha szükség van még fűnyírásra, emeljük meg a penge magasságát egy csöppet. Fűnyírás előtt mindig ellenőrizzük le, nem túl nedves-e a fű.

Ha eddig nem tettük, még a hónap elején sort keríthetünk egy könnyebb „kézi – erős” gyepszellőztetésre ebben a hónapban is, de csak akkor, hogyha még növekedés jelei fedezhetőek fel a pázsiton. A lehulló avart mindig távolítsuk el, gereblyézéskor ügyeljünk rá, hogy ne sértsük meg a gyepet.

Az október remek hónap arra, hogy a pázsit kopárabbá vált részeit új gyepszőnyeggel pótoljuk ki.

Ebben az időszakban már ne használjunk nitrogén tartalmú gyepműtrágyát! Ha a gyep nem elég zöld, akkor magas vastartalmú Compo gyeptrágyát vagy kipermetezhető lombtápot alkalmazzunk!

Nézzük át a pázsitot, hogy nem gombásodik-e! Hogyha a fű bizonyos részeken úgy néz ki, mintha haldokolna, akkor gombaölő vegyszerek használatával orvosolhatjuk a problémát, gondosan követve a vonatkozó használati utasításokat.


Mi a nyári kert teremtés sikerének 3 titka? Lehetséges-e kertet építeni nyáron? 10 emberből 9 szerint esélytelen a dolog.

Dekoratív, tartósan szép kertet szeretnénk? Nagyszerű! Célunk elérése innentől lényegében két tényezőtől függ.

Ássuk bele magunkat a kertépítés árajánlat lényeges részleteibe! Tételes ajánlatot kapott a kertjére? Ha nem, akkor…

Sajnos nagyon kevesen kérik kertészmérnök segítségét, hogy ötleteiket, elképzeléseiket és vágyaikat „fésülje össze”.

Egy amatőr számára a “tökéletes” kerttervezés és kertépítés erőt próbáló feladat. És a következő recept követésével?