Hívását munkanapokon 9 és 17 óra között várom! +36 (20) 256 0079 - Palkovits Márk

Kertépítés, gyepszőnyeg telepítés Tihanyban

Tihanyi tetőkert

Többször kaptunk már felkérést Tihanyban és környékén kertépítésre, füvesítésre vagy sziklakert építésre. Az alábbi fényképek e munkák közül az egyik legérdekesebbet dokumentálják.

A Balatonfüredi járás talán legszebb községében, a tihanyi Cserhegyen, a híres "Ferenc Pince" közelében jártunk. Egy külterületi nyaraló és szőlőültetvény környezetének felújításával bíztak meg minket. A kertépítést már meglévő engedélyezési kertterv utasításai alapján kellett megvalósítanunk.

Tihanyi szőlőültetvény extrákkal

A helyi tihanyi kőből épített nyaraló tetőkertjének, közvetlen környezetének és a hozzátartozó ültetvénynek a füvesítése volt a feladatunk. A lapos-tetős nyaraló tetőkertjére un. intenzív tetőkertet* építettünk. A kivitelezés során az igazi kihívást az anyagok - gyeptégla és termőföld - mozgatása jelentette. Már a speciális tetőkerti földkeverék beszerzése sem volt egyszerű feladat, de végül sikerült hazai forrásból megvásárolni. A Megrendelő kérése volt, hogy az utcában élő- vagy ingatlannal rendelkező tulajdonosok nyugalmát ne zavarjuk meg. Kérésének megfelelően minden anyagmozgatást kisteherautókkal végeztünk, így a kb. 160 m3 földkeverék helyszínre juttatása is komoly logisztikát igényelt a rendkívül keskeny, de forgalmas utcácskában. A füvesítési gyepszőnyeg fektetéssel történt. A szinte déli tájolású tetőkerten a pázsit életben tartásához gyakorlatilag nélkülözhetetlen az automata öntözőrendszer. Mi ebben a kertben is a Hunter márkanév mellett tettük le a voksunkat.

Talajerózió ellen gyepszőnyeg?

A nyaraló környezetéhez tartozó szőlőültetvény szintén gyepszőnyeg borítást kapott. Ha a talajt növényzet (pl. pázsit) takarja, a felszín nincs közvetlenül kitéve a csapadék és a szél hatásának. Így a takaró növényzet védőréteget biztosít a talaj számára. A művelt de takaratlan felszín a vízerózió és a szélerózió hatásának is ki van téve. Bár a vélemények erről a kérdésről még mindig megosztóak a szakmában, annyi bizonyos, hogy a meredek déli fekvésen a "talajerózió" többé nem okozhat komoly károkat.

*Intenzív tetőkert: ott tartózkodás céljából kialakított zöldtető. (Az extenzív tetőkert inkább ökológia védőrétegnem tekinthető.)

Görgessen tovább, és nézegessen kertépítés képeket!

14+ éves

gyakorlat

145+ épített

álomkert

266+ boldog

megbízó

22+ hektár

gyeptégla

Kertépítős képek Tihanyból

Balaton környéki, budapesti vagy Buda környéki kertje megújításán gondolkozik?

Ide kattintva kérjen tőlem árajánlatot kertépítésre / gyepszőnyeg telepítésére.

Ha prémium minőségű gyepszőnyeget szeretne Gyálról, használja a gyepszőnyeg kalkulátort! Kertje négyzetméterben mért területe alapján ott nem csak pár pillanat alatt kiszámíthatja a szükséges készgyep árát (helyszínre szállítással együtt vagy saját szállítással), de az időpont megjelölése mellett meg is rendelheti azt.

Kertépítés Tihany közelében is

Telepítettünk már öntözőrendszert Balatonfüreden, fektettünk gyepszőnyeget Aszófőn és Örvényesen.

Szívesen elmegyünk egy-egy sziklakert vagy kerti tó építés, térkövezés miatt is bármelyik frissítésre áhítozó kertbe Balatonakali, Balatonszepezd, Csopak településeken is, vagy azok szomszédságában, további 10-20 kilométeres távolságban.

Várom megkeresését telefonon, emailben vagy az oldal tetején található menüpontok mögött elérhető üzenetküldési lehetőségek valamelyikén!

Professzionális kertépítés - prémium anyagokkal

Kattintson és kérjen tételes árajánlatot most!

Rólunk mondták

Gyepszőnyeg rendelés

Budapest

Kedves Márk!

Megérkezett ma a gyepszőnyeg, kiváló minőségű volt, nagyon meg voltunk elégedve, a lerakást végző kertész ismerősöm saját bevallása szerint még nem dolgozott ilyen jó minőséggel. Köszönjük szépen!

Gyepszőnyeg lerakás, öntözőrendszer telepítés

Siófok

Pontosan érkeztek, mindent a megbeszéltek szerint végeztek. Mire hazaértem, már csak ki kellett fizetnem a munkát. Nem maradt utánuk semmi hulladék. Azóta eltelt másfél hónap, és mi nap mint nap gyönyörködünk az új gyepszőnyegünkben.

Lakáseladás kertszépítés segítségével

Budapest / Csepel

Gyors kertszépítésre volt szükségünk, de a közeli kertészeket hiába hívtam sorra, még a telefont se vették fel... Utolsó esélyként még tárcsáztam a Palkovits Kert telefonszámát és sikerrel jártam: már az első beszélgetés során is gyors, pontos, korrekt és mindenre kiterjedő tájékoztatást kaptam. A kivitelezés is pont így zajlott, úgyhogy nem lehetek elég hálás, a tökéletes végeredményért és a rengeteg hasznos információért. Legközelebb már tudom, hogy melyik telefonszámot kell hívnom!

Kertépítés

Balatonfüred

Ezúttal nem a legolcsóbb árajánlatot fogadta el a "családi tanács", hanem a leghozzáértőbbnek tűnő szakemberét. A kivitelezés során rengeteg jó tippet kaptunk Palkovits úrtól - így került pl. tűzrakóhely és egy mini tó is az újjávarázsolt kertbe. Sokkal szebb lett, mint a 11 évvel korábbi kertépítés. Köszönjük!

Kertépítés, gyepszőnyegtelepítés térkép
palkovits kert logo

"Családi vállalkozás vagyunk. Prémium alapanyagokkal, garanciákkal és határidőre dolgozunk. Csak azt vállaljuk, amihez értünk!"

9 ÉRV MELLETTÜNK

KAPCSOLAT

Gyál-Budapest, Balatonalmádi

+36 20 256 0079

info@palkovitskert.hu