Nyomelem

A nyomelem fogalma

Nyomelemeknek azokat a kémiai elemeket nevezzük, amelyek egy élő szervezetben – például az emberi testben vagy a növényekben – csupán igen kis mennyiségben találhatóak meg. Mégis elengedhetetlen fontosságúak ezeknek a szervezeteknek a megfelelő működéséhez. Ilyen elem például az emberi testben a cink, a jód vagy a réz.

A nyomelemek szerepe a növényekben

A növényekben tulajdonképpen még kevesebb nyomelem található meg az emberi szervezethez képest. Ám hasonlóan az utóbbihoz, ezek a növények számára is nélkülözhetetlenek és létfontosságúak. Ami az elemeket illeti, a legjelentősebb szerepe a vasnak, a cinknek, a bórnak, a réznek, a molibdénnek és a mangánnak van.

A nyomelemek pótlása

Ha valaki a biogazdálkodás mellett teszi le a voksát, azaz mindent természetes módon, hozzáadott vegyszerek nélkül szeretne kertjében megvalósítani, beleértve a trágyázást, a talajgondozást, az könnyebb helyzetben van, ha a nyomelemekről van szó. Ha azonban valamilyen oknál fogva szükség lenne ezeknek a direkt pótlására, ezt szerves anyagok alkalmazásával tehetjük meg (algaliszt, komposztanyagok).

Gyepszőnyeg rendelés

PRÉMIUM GYEPSZŐNYEG RENDELÉS - 2024

Saját fuvar? Házhoz szállítás? Rendeljen akciós áron, most!

REFERENCIÁK

Gyepszőnyeg rendelés

AKCIÓS GYEPSZŐNYEG TELEPÍTÉS - 2024

Dőljön hátra és bízza a profikra! Lesse meg áraimat!

ÁRLISTÁK

KERTLEXIKON

Itt minden információt megtalálhat, ami egy kerthez kapcsolódik.

Professzionális kertépítés - prémium anyagokkal

Kattintson és kérjen tételes árajánlatot most!

palkovits kert logo

"Családi vállalkozás vagyunk. Prémium alapanyagokkal, garanciákkal és határidőre dolgozunk. Csak azt vállaljuk, amihez értünk!"

9 ÉRV MELLETTÜNK

KAPCSOLAT

Gyál-Budapest, Balatonalmádi

+36 20 256 0079

info@palkovitskert.hu