Hívását munkanapokon 9 és 17 óra között várom!
+36 (20) 256 0079 - Palkovits Márk
Ajánlatkérés Gyepszőnyeg rendelés

Nyomelem - Kertlexikon

A nyomelem fogalma

Nyomelemeknek azokat a kémiai elemeket nevezzük, amelyek egy élő szervezetben – például az emberi testben vagy a növényekben – csupán igen kis mennyiségben találhatóak meg, mégis elengedhetetlen fontosságúak ezeknek a szervezeteknek a megfelelő működéséhez. Ilyen elem például az emberi testben a cink, a jód vagy a réz.

A nyomelemek szerepe a növényekben

A növényekben tulajdonképpen még kevesebb nyomelem található meg az emberi szervezethez képest, ám hasonlóan az utóbbihoz, ezek a növények számára is nélkülözhetetlenek és létfontosságúak. Ami az elemeket illeti, a legjelentősebb szerepe a vasnak, a cinknek, a bórnak, a réznek, a molibdénnek és a mangánnak van.

A nyomelemek pótlása

Ha valaki a biogazdálkodás mellett teszi le a voksát, azaz mindent természetes módon, hozzáadott vegyszerek nélkül szeretne kertjében megvalósítani, beleértve a trágyázást, a talajgondozást, az könnyebb helyzetben van, ha a nyomelemekről van szó. Ha azonban valamilyen oknál fogva szükség lenne ezeknek a direkt pótlására, ezt szerves anyagok alkalmazásával tehetjük meg (algaliszt, komposztanyagok).

Mi a nyári kert teremtés sikerének 3 titka? Lehetséges-e kertet építeni nyáron? 10 emberből 9 szerint esélytelen a dolog.

Dekoratív, tartósan szép kertet szeretnénk? Nagyszerű! Célunk elérése innentől lényegében két tényezőtől függ.

Ássuk bele magunkat a kertépítés árajánlat lényeges részleteibe! Tételes ajánlatot kapott a kertjére? Ha nem, akkor…

Sajnos nagyon kevesen kérik kertészmérnök segítségét, hogy ötleteiket, elképzeléseiket és vágyaikat „fésülje össze”.

Egy amatőr számára a “tökéletes” kerttervezés és kertépítés erőt próbáló feladat. És a következő recept követésével?