Hívását munkanapokon 9 és 17 óra között várom! +36 (20) 256 0079 - Palkovits Márk

Foszfor

A foszfor fogalma

A foszfor egy szilárd kémiai elem, amely a biogén elemek közé tartozik. Biogén elemek alatt azokat az elemeket értjük, amelyek megtalálhatóak élő szervezetekben. A foszfor egyike annak a hat elemnek, amelyek 99%-ban alkotják a különböző élő sejteket.

Az emberi szervezet szempontjából fontos szerepet játszik a csontozat kialakulásában és épségének megőrzésében. Az anyagcserében és az idegrendszeri működésben is részt vállal.

A foszfor általános felhasználása

Nagy mennyiségben használja fel az élelmiszeripar (savanyító szerekhez, ízfokozókhoz), illetve a mezőgazdaság és a növénytermesztés. A foszfor egyes vegyületei mosó- és tisztítószerekben is megtalálhatóak, valamint a biztonsági gyufák fontos alkotóelemei.

A foszfor felhasználása a növénytermesztésben

A foszfort elsősorban trágyázáshoz illetve műtrágyázáshoz használják, mégpedig abból kifolyólag, hogy magában a termőföldben az elem a növények számára oldhatatlan sók formájában van jelen, így a növények sem kinyerni, sem hasznosítani nem tudják. A számos, foszfor felhasználásával előállított mesterséges trágyának köszönhetően azonban hozzájuthatnak ehhez a fontos tápanyaghoz.

Gyepszőnyeg rendelés

PRÉMIUM GYEPSZŐNYEG RENDELÉS - 2022

Saját fuvar? Házhoz szállítás? Rendeljen akciós áron, most!

REFERENCIÁK

Gyepszőnyeg rendelés

AKCIÓS GYEPSZŐNYEG TELEPÍTÉS - 2022

Dőljön hátra és bízza a profikra! Lesse meg áraimat!

ÁRLISTÁK

KERTLEXIKON

Itt minden információt megtalálhat, ami egy kerthez kapcsolódik.

Professzionális kertépítés - prémium anyagokkal

Kattintson és kérjen tételes árajánlatot most!

palkovits kert logo

"Családi vállalkozás vagyunk. Prémium alapanyagokkal, garanciákkal és határidőre dolgozunk. Csak azt vállaljuk, amihez értünk!"

9 ÉRV MELLETTÜNK

KAPCSOLAT

Gyál-Budapest, Balatonalmádi

+36 20 256 0079

info@palkovitskert.hu