Szabadságon vagyok. Hívását január 28-tól várom!
+36 (20) 256 0079 - Palkovits Márk
Ajánlatkérés Gyepszőnyeg rendelés

Foszfor - Kertlexikon

A foszfor fogalma

A foszfor egy szilárd kémiai elem, amely a biogén elemek közé tartozik. Biogén elemek alatt azokat az elemeket értjük, amelyek megtalálhatóak élő szervezetekben. A foszfor egyike annak a hat elemnek, amelyek 99%-ban alkotják a különböző élő sejteket.

Az emberi szervezet szempontjából fontos szerepet játszik a csontozat kialakulásában és épségének megőrzésében. Az anyagcserében és az idegrendszeri működésben is részt vállal.

A foszfor általános felhasználása

Nagy mennyiségben használja fel az élelmiszeripar (savanyító szerekhez, ízfokozókhoz), illetve a mezőgazdaság és a növénytermesztés. A foszfor egyes vegyületei mosó- és tisztítószerekben is megtalálhatóak, valamint a biztonsági gyufák fontos alkotóelemei.

A foszfor felhasználása a növénytermesztésben

A foszfort elsősorban trágyázáshoz illetve műtrágyázáshoz használják, mégpedig abból kifolyólag, hogy magában a termőföldben az elem a növények számára oldhatatlan sók formájában van jelen, így a növények sem kinyerni, sem hasznosítani nem tudják. A számos, foszfor felhasználásával előállított mesterséges trágyának köszönhetően azonban hozzájuthatnak ehhez a fontos tápanyaghoz.

Mi a nyári kert teremtés sikerének 3 titka? Lehetséges-e kertet építeni nyáron? 10 emberből 9 szerint esélytelen a dolog.

Dekoratív, tartósan szép kertet szeretnénk? Nagyszerű! Célunk elérése innentől lényegében két tényezőtől függ.

Ássuk bele magunkat a kertépítés árajánlat lényeges részleteibe! Tételes ajánlatot kapott a kertjére? Ha nem, akkor…

Sajnos nagyon kevesen kérik kertészmérnök segítségét, hogy ötleteiket, elképzeléseiket és vágyaikat „fésülje össze”.

Egy amatőr számára a “tökéletes” kerttervezés és kertépítés erőt próbáló feladat. És a következő recept követésével?