Hívását munkanapokon 9 és 17 óra között várom! +36 (20) 256 0079 - Palkovits Márk

Kálium

Mi a kálium?

A kálium egy kémiai elem, amely az alkálifémek csoportjába tartozik. Alapállapotában ezüstös színű, puha könnyűfém. Kifejezetten reakcióképes, a levegővel érintkezve gyorsan oxidálódik, ezért ennek megfelelő körülmények között szükséges tárolni.

A kálium élettani szerepe

  • Az emberi szervezetben igen nagy szerepet játszik idegrendszeri folyamatokban, például az ingerületek átvitelében, de az izomműködéshez is elengedhetetlen fontosságú.
  • A növények szempontjából a kálium rendkívül fontos a fotoszintézisben, és az anyagáramlásra is hatással van. Jelentős szerepe van abban, hogy hogyan használják fel a növények a rendelkezésükre álló vizet: alapvetően javítja a vízfelhasználást, segíti a párologtatást és fokozza a vízfelvételt.
  • A káliumhiány nem produkál látható jeleket, tüneteket a növényeken, a baj azonban terméscsökkenés, sárgulás, esetleg elhalás formájában jelentkezik.

A kálium felhasználása

Mivel a növények a káliumot rendszerint a talajból kinyerve hasznosítják, a káliumban szegényebb talajokat tápanyag-bevitellel javítani szükséges, méghozzá erre alkalmas trágyatípusok formájában.

Gyepszőnyeg rendelés

PRÉMIUM GYEPSZŐNYEG RENDELÉS - 2023

Saját fuvar? Házhoz szállítás? Rendeljen akciós áron, most!

REFERENCIÁK

Gyepszőnyeg rendelés

AKCIÓS GYEPSZŐNYEG TELEPÍTÉS - 2023

Dőljön hátra és bízza a profikra! Lesse meg áraimat!

ÁRLISTÁK

KERTLEXIKON

Itt minden információt megtalálhat, ami egy kerthez kapcsolódik.

Professzionális kertépítés - prémium anyagokkal

Kattintson és kérjen tételes árajánlatot most!

palkovits kert logo

"Családi vállalkozás vagyunk. Prémium alapanyagokkal, garanciákkal és határidőre dolgozunk. Csak azt vállaljuk, amihez értünk!"

9 ÉRV MELLETTÜNK

KAPCSOLAT

Gyál-Budapest, Balatonalmádi

+36 20 256 0079

info@palkovitskert.hu