Hívását munkanapokon 9 és 17 óra között várom! +36 (20) 256 0079 - Palkovits Márk

Rézgálic

Mi a rézgálic?

A rézgálic, hivatalos nevén a réz-szulfát a réz egyik leggyakrabban előforduló vegyülete, amely a réz(II)-oxid és a kénsav reakciójából keletkezik. Halmazállapotának és vegytisztaságának megfelelően más színű és állagú, vízben jól oldható, vizes oldata kék színű.

A rézgálic felhasználása

Az anyagot leginkább galvanizáláshoz és a növényvédelemben alkalmazzák, de ezen kívül felhasználja még például a vegyipar és a műtrágyaipar is. A növényvédelemben gomba- és kórokozóölő hatása miatt van rá nagy szükség, ma már azonban inkább a bordói lé egyik alapanyagaként semmint önmagában alkalmazzák erre a célra. (A rézgálic savas kémhatása marja a növények felületét, ezért vizes oldatához oltott meszet adnak, hogy közömbösítsék a kémhatását – ebből lesz a bordói lé.)

A rézgálic veszélyei

A rézgálic az emberi szervezetre mérgező, ám felszívódni nehezen illetve ritkán képes, mivel hánytató hatású. Halálos adagja viszonylag nagy, 8 gramm fölötti.

PRÉMIUM GYEPSZŐNYEG RENDELÉS - 2020

Saját fuvar? Házhoz szállítás? Rendeljen akciós áron, most!

REFERENCIÁK

AKCIÓS GYEPSZŐNYEG TELEPÍTÉS - 2020

Dőljön hátra és bízza a profikra! Lesse meg áraimat!

ÁRLISTÁK

KERTLEXIKON

Itt minden információt megtalálhat, ami egy kerthez kapcsolódik.

Professzionális kertépítés - prémium anyagokkal

Kattintson és kérjen tételes árajánlatot most!

palkovits kert logo

"Családi vállalkozás vagyunk. Prémium alapanyagokkal, garanciákkal és határidőre dolgozunk. Csak azt vállaljuk, amihez értünk!"

9 ÉRV MELLETTÜNK

KAPCSOLAT

Gyál-Budapest, Balatonalmádi

+36 20 256 0079

info@palkovitskert.hu