Gyepszőnyeg telepítés – a szolgáltatás feltételei

A gyepszőnyeggel történő füvesítés alapszolgáltatása és a kiegészítő szolgáltatások

Alsóörs - gyepszőnyeg telepítéseA gyepszőnyeg telepítése szakértelmet és jó fizikai kondíciót igényel.
A szakértelem azért fontos, mert a gyepszőnyeg értékes és érzékeny élőáru. Nem megfelelő lerakás esetén előfordulhat, hogy nem gyökeresedik le kellő mélységben, elégtelen talaj-előkészítés esetén pedig hamar gazosodhat, sőt talajsüllyedés okán „hepe-hupák” alakulhatnak ki.
A jó kondi pedig azért fontos, mert a fektetésre váró tekercsek mozgatása nehéz fizikai munka. Aki ehhez nincs szokva, vagy ízületi illetve gerincproblémákkal küzd, annak semmiképpen nem ajánlható.
Ha Ön nem akarja felvállalni ezeket a kockázatokat, akkor jó döntés, ha a gyepszőnyeg telepítést, vagy akár az előtte elvégzendő talaj-előkészítő munkálatokat is a PalkovitsKerttől rendeli meg.

Az alapszolgáltatás tartalma

 • A megrendelt mennyiségű készgyep helyszínre szállítása, lerakodása és a munkaterületre szállítása
 • A gyorsabb- és mélyebb legyökeresedést segítő gyepszőnyeg telepítő gyeptrágya kiszórása a szakszerűen és 100%-ban előkészített talajra
 • A gyepszőnyeg tekercsek beszabása, hengerelése és beöntözése
 • Helyszíni gyepszőnyeg kezelési és karbantartási tanácsadás, hogy sokáig szép maradjon a frissen fektetett pázsit
 • A helyi viszonyokra adaptált gyepápolási program átadása (a munka befejezését követően, emailben kerül megküldésre)

A választható kiegészítő szolgáltatások

A gyepszőnyeg fektetése minden esetben megfelelő talaj-előkészítés után történik. Ha Ön csak az alapszolgáltatást rendeli meg, a következőkben felsorolt munkálatokat Önnek kell elvégeznie (vagy elvégeztetnie), mielőtt csapatom és én a gyepszőnyeggel megérkezünk a helyszínre. De természetesen dönthet úgy is, hogy az alábbi munkákat is ránk bízza.

Totális vegyszeres gyomirtás

A totális gyomirtás javasolt, de nem kötelező mozzanata a gyepesítés előkészítésének. Célja, hogy minél tökéletesebben megszabaduljunk a munkaterületen lévő jelenlegi növényzettől, és a következő lépésben a hántolással könnyű legyen eltávolítani a talaj felső rétegét.
A gyomirtás minden esetben 14 nappal meg kell előzze a többi műveletet, hogy maradéktalanul kifejthesse hatását, és ne maradjanak jelen szermaradványok sem a munkaterületen. Mint fentebb írtam, ezt a műveletet Ön is elvégezheti, de rám is bízhatja.

A régi gyep felszedése

Felszedett gyep tekercseiSoha ne fektessünk gyepszőnyeget közvetlenül a régi talajrétegre! Bármennyire alapos gyomirtást végzünk, mindig maradnak a talaj felső néhány centiméteres rétegében olyan magok, amelyek az adott időszakban még „alszanak”, és az év más szakában indulnának fejlődésnek. A gyepfelszedés történhet a felső néhány centiméteres rétegének kézi erővel történő lekapálásával, vagy  „gyepfelszedő gép” alkalmazásával, amely szerkezet 2-3 cm vastagságban elválasztja a régi fűréteget a talajtól. A lehántolt réteget ezt követően a munkaterületről  le kell termelni és el (vagy legalábbis arrébb) kell szállítani.
Az alapszolgáltatás a gyephántolást sem tartalmazza. Ez vagy Önre marad, vagy megrendelheti tőlem – ahogy ez az online kalkulátor működéséből ki is derül. Ha rám bízná a feladatot, fontos tudni, hogy a munkaterületről már ekkor mindent el kell rakni, és a megelőző 2 napon a területet kb. napi 30-40 l/m2 vízzel be kell locsolni. A füvet pedig – illetve annak elszáradt maradványát – le kell vágni 2-3 cm-esre.

Gépi rotálás és talajfertőtlenítés

A talaj-előkészítésnek ez a mozzanata szintén egy külön rendelhető szolgáltatás. Ha rám bízza, én ezt úgy oldom meg, hogy egy nagy teljesítményű Oleo-Mac MH 175 RK géppel, kb. 10 cm-es mélységben végzem el a rotálást (amennyiben a helyi talajviszonyok ezt megengedik).
A feltalaj feltörése után hossz- és kereszt irányba is 3-3 alkalommal átjárom a munkaterület. Az utolsó körök előtt kiszórom a talajfertőtlenítő vegyszert, hogy alaposan belekeveredjen a talajba.

A munkaterület precíz tereprendezése

A szintezésnek és a lapvibrátorral történő tömörítésnek köszönhetően egyenes felületek alakulnak ki, és megelőzhető  a süllyedések későbbi kialakulása a pázsiton. Ha a gépi rotálást ránk bízza, azt követően ezt a munkafázist is mi végezzük el.

Termőföld feltöltés

Ha úgy dönt, hogy helyenként emelni kell a jelenlegi szintet a kertben, úgy a termőföld beszerzését, helyszínre szállítását és bedolgozását is elvégezzük.

Vakondháló telepítése

Ha meg akarja kímélni magát a vakondkárok okozta kellemetlenségektől, kérésre közvetlenül a gyepszőnyeg alá vakondhálót telepítünk. Kizárólag prémium minőségű, szálerősített vakondhálóval dolgozunk. A hálót átfedésekkel, letüskézve telepítjük. Így megakadályozható a vakond felszínre jutása a gyepterület közepén. Némely esetben a vakondháló lerakását kifejezetten nem ajánlom! Ezzel kapcsolatos szakmai információkat még a munkálatok előtt megosztom Önnel. A döntést minden esetben Önre bízom.

A kivitelezés során keletkező hulladék elszállítása

Ez a külön rendelhető szolgáltatás kizárólag a kivitelezésem során keletkező föld-hulladék és gyepszőnyeg-nyesedékek elszállítását tartalmazza!
Bármely más – pl. kő, sitt, műanyag, vagy egyéb kerti un. „zöldhulladék” elszállítása nem tartozik bele a vállalásba.

Ami Önre hárul

 • Kérem, a munkaterületet munkavégzésre alkalmas állapotban bocsássa rendelkezésemre! Amennyiben a régi gyepszőnyeg eltávolítását tőlem rendeli meg, az itt leírtak szerint járjon el.
 • A kivitelezés teljes időtartamára a következőket kérem, hogy biztosítsa csapatom számára:
  • elektromos energiavételezést és vezetékes hálózati vízhasználatot
  • 2×3 m-es zárható helyiséget – kizárólagos használattal a kivitelezés alatt
  • Toalett lehetőséget

Amit én biztosítok

 • Gondoskodom a munkák elvégzéséhez szükséges valamennyi anyag beszerzéséről és helyszínre juttatásáról
 • A munkák elvégzéséhez szükséges szerszámokat, gépeket mind én hozom.
 • A szolgáltatás hibátlan és szakszerű teljesítéséért a jogszabályban előírt jótállási kötelezettséggel és szavatossági felelősséggel tartozom.  A garanciális határidők kezdete az átadás-átvétel időpontja.
 • A jogszabályban foglaltakon túl – nemzetközi szabvány szerint telepített öntözőrendszer megléte esetén – 12 nap „eredési garanciát” nyújtok.
 • Munkánk során betartjuk a munkavédelmi, tűzvédelmi, valamint az élet- és vagyonbiztonság megóvására vonatkozó előírásokat.

Kalkulátor értelmezése, hiányos vagy téves adatkitöltés

Kiérkezéskor bejárjuk a munkaterületet, és egyeztetünk, hogy a kalkuláció során megadott, az árak számítását érintő információk helyességét. Amennyiben eltérés mutatkozik, azt a munka megkezdése előtt jelzem, és az árat korrigáljuk.

FONTOS! A végösszeg újraszámítása minden esetben az online kalkulátor használatával történik!

A megrendelés menete és fizetési feltételek

 • Miután Ön a weboldal online kalkulátorán keresztül beküldte a szolgáltatás iránti igényét, a lehetséges időpont(ok) egyeztetésére minden esetben 2-3 munkanapon belül kerül sor.
 • Az online megrendelt szolgáltatás(oka)t 5% előleggel, de minimum 50.000 Ft-tal lehet lefoglalni. Erről előlegszámlát küldök Önnek, a rendelés beérkezését követően 1-2 munkanapon belül.
 • A fennmaradó díjat 2-3 részletben kell rendezni. A kifizetések pontos időbeni- és összegszerű ütemezését mindig az aktuális a munka összetettségének és költségvetésének függvényében határozom meg.
 • A gyepszőnyeg leszállítása és telepítése előtt a teljes ár 75%-át minden esetben ki kell fizetni. Az utolsó 25%-os részletet a munkaterület átadáskor, készpénzben vagy azonnali átutalással egyenlítheti ki. Többnapos átutalási határidőre vagy pénz-visszatartásra nincs lehetőség!
 • A tereprendezés során felmerülő és a kalkulátorban nem feltüntetett és vis maior körülmények okozta pótmunkák (pl. kőzetakadályok, tuskómaradványok, elásott „sitt-temető” miatti extra gépi- vagy kézimunka) többletköltsége külön elszámolás tárgyát képezik, melynek díja legkésőbb a végszámlában kerül érvényesítésre. Helyszínen felmerülő pótmunkákat csak akkor vállalok el, ha az nem teszi a teljesítést aránytalanul terhessé, és a teljesítési határidőt lényegesen nem befolyásolja. A pótmunkára vonatozó külön megállapodásban rögzítettek szerint a teljesítési határidő meghosszabbodik.

Amennyiben további kérdése lenne a szolgáltatás megrendelésével kapcsolatban, kérem hívjon fel munkanapokon, 9 és 17 óra között, +36 20 256 0079 telefonszámon!

Gyepszőnyeg rendelés

PRÉMIUM GYEPSZŐNYEG RENDELÉS - 2024

Saját fuvar? Házhoz szállítás? Rendeljen akciós áron, most!

REFERENCIÁK

Gyepszőnyeg rendelés

AKCIÓS GYEPSZŐNYEG TELEPÍTÉS - 2024

Dőljön hátra és bízza a profikra! Lesse meg áraimat!

ÁRLISTÁK

Gyepszőnyeg rendelés

Árajánlat professzionális kertépítésre

Minőségi anyagok, tapasztalt szakemberek. Mondja el igényeit!

GYIK

Gyepszőnyeg rendelés

Gyepfelszedés most kedvező áron - 2024

Kattintson és számolja ki online a gyepfelszedés pontos árát!

KERTLEXIKON

Itt minden információt megtalálhat, ami egy kerthez kapcsolódik.

Professzionális kertépítés - prémium anyagokkal

Kattintson és kérjen tételes árajánlatot most!

palkovits kert logo

"Családi vállalkozás vagyunk. Prémium alapanyagokkal, garanciákkal és határidőre dolgozunk. Csak azt vállaljuk, amihez értünk!"

9 ÉRV MELLETTÜNK

KAPCSOLAT

Gyál-Budapest, Balatonalmádi

+36 20 256 0079

info@palkovitskert.hu