Hívását munkanapokon 9 és 17 óra között várom! +36 (20) 256 0079 - Palkovits Márk

Gyepfelszedő gép bérlés – az igénybevétel feltételei

Hogy elkerüljük az esetleges félreértéseket, az alábbiakban szeretném Önnel tisztázni gyepfelszedő szolgáltatásommal kapcsolatos információkat!

 

Tisztázzuk! A gyepfelszedő mit csinál pontosan?

A „gyepfelszedő gép”, „gyepfelvágó gép”, „gyepvágó gép”, vagy „hántoló gép” – mind pusztán egymás szinonimái.

Mind között a „gyepfelszedő gép” megfogalmazás sajnos a legpontatlanabb. Mondhatni egyenesen félrevezető! Sokkal pontosabb a „gyepvágó gép” vagy „hántoló gép” titulus, tekintettel arra, hogy a szerkezet „csak” 2-3 cm vastagságban elválasztja a régi fűréteget a talajtól, felszedni azonban nem szedi fel. A felvágott (lehántolt) réteg letermelését a szolgáltatás „alapára” nem tartalmazza! Ez vagy Önre marad, vagy különálló szolgáltatásként, külön díjtétel ellenében megrendelhető tőlem – ahogy az online kalkulátor működéséből ki is derül.


A gyephántolással kapcsolatos szolgáltatások leírása – ezek az én vállalásaim

 

A gyep felvágása

Gyepfelvágást kizárólag díszkertekben vállalok, ahol korábban már történt tereprendezés és füvesítés – emberi beavatkozással. A gyepfelszedő gép aljnövényzet tisztításra nem való. Kizárólag régi, gyomos – korábban emberi beavatkozással létesített – fűterületen használható.

Gyepfelszedés = Gépi erővel kb. 2-3 cm vastagságban felvágom a régi gyepet.

FONTOS! A növényágyak, burkolatok, fák vagy egyéb tereptárgyak közelében kimaradó 5-15 cm-es szegélyrészek kézierős hántolása (lekapálása)  az Ön feladata lesz.

TereptárgyakAmennyiben a felső néhány centiméteres talajrétegben vakondháló is található, annak épségéért felelősséget nem tudok vállalni. Igyekszem megóvni, de a sértetlenséget garantálni nem tudom.

A felvágott gyep letermelését (elhordását) pl. konténerbe vagy teherautóra, az alapár nem tartalmazza. Mint további szolgáltatást, természetesen ezt is megrendelheti tőlem az online kalkulátorban!

Amennyiben bármilyen technikai probléma lépne fel, és emiatt megakadna a gyepfelszedés, vállalom, hogy munkanapokon, 72-96 órán belül elhárítom és orvoslom azt. Ha ez mégsem sikerülne, úgy visszautalom Önnek a már korábban kifizetett előleget. Ez az én kötbérem.

 

Felvágott gyepréteg letermelése

A felvágott gyep elhordása (pl. konténerbe vagy teherautóra) külön szolgáltatás, azt az alapár nem tartalmazza. A letermelés során a hántolt nyesedéket összegyűjtjük, majd talicskával az Ön által meghatározott helyre visszük, és talajszinten deponáljuk. Az erre kalkulált ár a munkaterülettől maximum 25 m-es távolságig érvényes.

FONTOS! Amennyiben a terület megközelítése az “átlagostól eltérő” (pl. lépcsőkön kell fel- vagy lehordani a hulladékot, házon vagy garázson keresztül kell mozgatni az anyagot, illetve 25 méter feletti távolságra kell kézi erővel cipekedni, stb.), úgy Önnek erre a szolgáltatásra további felárat kell fizetnie.

 

Gépi rotálás és talajfertőtlenítés

A talajelőkészítésnek ez a mozzanata szintén egy külön rendelhető szolgáltatás. Ennek során nagy teljesítményű Oleo-Mac MH 175 RK géppel, kb. 10 cm-es mélységben végzem el a rotálást (amennyiben a helyi talajviszonyok ezt megengedik).

A feltalaj feltörése után hossz- és kereszt irányba is 3-3 alkalommal átjárom a munkaterület. Az utolsó körök előtt kiszórom a talajfertőtlenítő vegyszert, hogy alaposan belekeveredjen a talajba.

FONTOS! A gépi rotálás és talajfertőtlenítés után a terület még nem alkalmas a füvesítés megkezdésére. Önnek a területtel még további teendői lesznek!

Amennyiben már az első percekben kiderül, hogy a rotakapa nem képes hatékonyan elvégezni a feladatát (pl. vakondhálóba vagy gyökerekbe ütközik), akkor a szolgáltatás – beleértve a talajfertőtlenítést is – elmarad. Ebben az esetben a munkafázishoz kapcsolódó díjat Önnek nem kell kifizetni. A tényleges végösszeg újraszámítása minden esetben az online kalkulátor használatával történik!

 

Szombati munkavégzés és S.O.S. munka

Kérem vegye figyelembe, hogy csak abban az esetben tudok eleget tenni ilyen igényeknek, ha aktuális kapacitásom ezt lehetővé teszi. A lehetséges időpont(ok) egyeztetésére – az online beérkezett megrendelést követően – minden esetben 1-2 munkanapon belül kerül sor. Az egyeztetés során próbálok rugalmas lenni, a lehetőségeimhez képest Önhöz maximálisan alkalmazkodni.

Amennyiben az Ön időpontra vonatkozó kéréseit nem tudom teljesíteni, úgy természetesen a vonatkozó felárakat Önnek nem kell kifizetnie. Sőt, akár vissza is léphet a teljes rendeléstől, ha nem felelnek meg Önnek az általam felajánlott időpontok!


Munkaterület előkészítése – és az Ön vállalásai

A munkaterület előkészítése az Ön feladata. Kérem, az alábbiak szerint járjon el:

A munkaterület megfelelő előkészítése

  1. Javasolt – de nem kötelező – a teljes terület totális vegyszeres gyomirtása.
  2. Ha történt vegyszeres gyomirtás, akkor a gyepfelszedésig 14 napnak el kell telnie. Ha nem, akkor a gyepfelszedés bármikor elvégezhető.
  3. Miután megrendelte a weboldalon a szolgáltatást és megvan az időpont a munkavégzésre, 2 napon keresztül locsolja be a területet kb. napi 30-40 l/m2 vízzel, elosztva napi kettő alkalomra. Utoljára az érkezésem előtti nap reggel locsoljon! A cél a felső kb. 5 cm-es réteg fellazítása. Ugyanakkor a terület nem lehet saras és/vagy ingoványos.
  4. Az érkezésem előtti nap délután pakoljon el mindent a területről (gyerekjátékok, ruhaszárító, kutyaürülék stb.).
  5. Vágja le a régi gyepet kb. 3 cm hosszúságúra, illetve a lehető legalacsonyabb méretre. A nyesedéket ne hagyja a területen!
  6. Faágakkal, pálcákkal jelöljön meg minden föld alatti dolgot, amit nem szeretne, hogy kár érjen  – illetve ami a gyepfelszedőben tehetne kárt! (Pl. öntözőrendszer szórófejek, levágott fatuskó maradvány, földbe süllyesztett lámpa vagy villanyvezetékek stb.) Az előre meg nem jelölt dolgokban keletkező károkért felelősséget a gyepvágó gépkezelője nem vállal.
  7. Biztosítsa a munkavégzés idejére kisteherautóm parkolását telken belül, vagy a kerítés előtt.
  8. A munkavégzés ideje alatt gyermekek, háziállatok és „civilek” nem tartózkodhatnak a munkaterületen.

 

Az esetleges hiányok pótlása

Kiérkezéskor a gyepfelszedő gép kezelője minden esetben szemre vételezi a területet – még a munkavégzés megkezdése előtt. Amennyiben a területet Ön nem úgy készítette elő, mint azt korábban vállalta a szolgáltatással kapcsolatos feltételek elfogadásával, úgy a hiányok pótlását Önnek haladéktalanul meg kell kezdenie. A kezelő álló-idejének díja 2.500 Ft/30 perc. Vagy ha Ön igényt tart rá, a gépkezelő segítséget nyújthat a terület előkészítésében is, 3.500 Ft/30 perc díj ellenében!

 

Kalkulátor értelmezése, hiányos vagy téves adatkitöltés

Felszedett gyepcsíkKiérkezéskor a hántológép kezelője szemrevételezi a területet. Megvizsgálja, hogy a kalkuláció során Ön által megadott, az árak számítását érintő információk mind helytállóak-e. Amennyiben eltérés mutatkozik, azt a kezelő a munka megkezdése előtt jelzi, és az árat újra kell kalkulálni.

FONTOS! A végösszeg újraszámítása minden esetben az online kalkulátor használatával történik!

Ha a munka megkezdése előtt történik az ár újrakalkulálása, és annak összege Önnek nem felel meg, Ön a megbízását visszavonhatja.

A korábban átutalt előleget Ön ebben az esetben elveszti. Ez az Ön kötbére.

Amennyiben a munkaterület egyáltalán nem alkalmas munkavégzésre

  • a gép komolyabb károsodása nélkül (pl. sittes, gyökeres vagy fatuskókkal teli, építési terület stb.),
  • vagy nem lett öntözéssel fellazítva,
  • vagy órákba telne arról lepakolni,
  • vagy nem olyan díszkertben történne a hántolás, ahol korábban már történt tereprendezés és füvesítés emberi beavatkozással,

úgy a gépkezelőnek joga van megtagadni a munkavégzést.

A korábban átutalt előleget Ön ebben az esetben elveszti. Ez az Ön kötbére.

A munkaterület megfelelő előkészítése után online újra meg kell rendelnie a munkát, és csak egy újabb előlegszámla megfizetése után – megegyezett új időpontban – kerül sor az ismételt kiszállásra és munkavégzésre.


A megrendelés menete és fizetési feltételek

 • Miután Ön a weboldal online kalkulátorán keresztül beküldte a szolgáltatás iránti igényét, a lehetséges időpont(ok) egyeztetésére minden esetben 2-3 munkanapon belül kerül sor.
 • A megrendelés volumenétől függetlenül – az időpontegyeztetést követően –
  • amennyiben Ön magánszemélyként venné igénybe a szolgáltatásomat 30.000 Ft alanyi adómentes (KATÁS-s) előlegszámlát állítok ki és küldök el elektronikus úton Önnek.
  • Cégeknek a kivitelezést testvérem Palkovits Tamás, a PTR – TRADE KFT (25523742-2-19) tulajdonosa végzi el. Természetesen ezekben az esetekben az előlgszámlát és a fennmaradó összeget is ÁFA terheli!
 • Kizárólag csak az előlegdíj beérkezését követően lehetséges megkezdeni az online megrendelt feladatokat, a már korábban egyeztetett időpontban.
 • Az elszámolás minden esetben a munka végén történik. A gépkezelő Önnel együtt leméri a munkaterületet. A pontos végelszámolás ez alapján történik.
 • A fennmaradó szolgáltatói díjrészletet Ön készpénzben vagy azonnali átutalással egyenlítheti ki a munka végén. Természetesen erről is kap számlát.

Amennyiben további kérdése lenne a szolgáltatás megrendelésével kapcsolatban, kérem hívjon fel munkanapokon, 9 és 17 óra között, +36 20 256 0079 telefonszámon! 

Gyepszőnyeg rendelés

PRÉMIUM GYEPSZŐNYEG RENDELÉS - 2023

Saját fuvar? Házhoz szállítás? Rendeljen akciós áron, most!

REFERENCIÁK

Gyepszőnyeg rendelés

AKCIÓS GYEPSZŐNYEG TELEPÍTÉS - 2023

Dőljön hátra és bízza a profikra! Lesse meg áraimat!

ÁRLISTÁK

Gyepszőnyeg rendelés

Árajánlat professzionális kertépítésre

Minőségi anyagok, tapasztalt szakemberek. Mondja el igényeit!

GYIK

Gyepszőnyeg rendelés

Gyepfelszedés most bevezető áron - 2023

Kattintson és számolja ki online a gyepfelszedés pontos árát!

KERTLEXIKON

Itt minden információt megtalálhat, ami egy kerthez kapcsolódik.

Professzionális kertépítés - prémium anyagokkal

Kattintson és kérjen tételes árajánlatot most!

palkovits kert logo

"Családi vállalkozás vagyunk. Prémium alapanyagokkal, garanciákkal és határidőre dolgozunk. Csak azt vállaljuk, amihez értünk!"

9 ÉRV MELLETTÜNK

KAPCSOLAT

Gyál-Budapest, Balatonalmádi

+36 20 256 0079

info@palkovitskert.hu