Hívását munkanapokon 9 és 17 óra között várom! +36 (20) 256 0079 - Palkovits Márk

Tőzeg

Mi a tőzeg?

A tőzeg egy talaj- és kőzettípus, az üledékes kőzetek csoportjába tartozik. Vizes, illetve mocsaras területeken alakul ki, víz alatt lebomló növények maradványaiból keletkezett talaj.

Miért fontos és hasznos a tőzeg?

Eredetének és kialakulásának köszönhetően kedvező hatással van a növények gondozására, termesztésére, típusától függően tápanyagban gazdag, termesztőközegként alkalmazzák.

Milyen típusú tőzeg létezik?

  • A tőzegfajtákat aszerint lehetséges megkülönböztetni, hogy hol illetve milyen időjárási körülmények között képződtek. A síkláp-tőzeg elsősorban vizes területeken, medencékben vagy árterekben alakul ki, ehhez mérten pedig tápanyagokban gazdagnak mondható. A felláp-tőzeg ezzel szemben tulajdonképpen egy bizonyos mohafajból jön létre dombos területeken vagy lápvidékeken, amely az egymásra rétegeződő elhalt moharétegek lebomlásának eredményeképpen jön létre. Ezt a típust előszeretettel használják kertészeti célokra, elsősorban víztartó képessége és szerkezeti adottságai miatt.
  • A tőzegeket a „koruknak” megfelelően is lehet csoportosítani, ennek értelmében létezik fehér-tőzeg (legfrissebb), barna-tőzeg és fekete-tőzeg is.
Gyepszőnyeg rendelés

PRÉMIUM GYEPSZŐNYEG RENDELÉS - 2021

Saját fuvar? Házhoz szállítás? Rendeljen akciós áron, most!

REFERENCIÁK

Gyepszőnyeg rendelés

AKCIÓS GYEPSZŐNYEG TELEPÍTÉS - 2021

Dőljön hátra és bízza a profikra! Lesse meg áraimat!

ÁRLISTÁK

KERTLEXIKON

Itt minden információt megtalálhat, ami egy kerthez kapcsolódik.

Professzionális kertépítés - prémium anyagokkal

Kattintson és kérjen tételes árajánlatot most!

palkovits kert logo

"Családi vállalkozás vagyunk. Prémium alapanyagokkal, garanciákkal és határidőre dolgozunk. Csak azt vállaljuk, amihez értünk!"

9 ÉRV MELLETTÜNK

KAPCSOLAT

Gyál-Budapest, Balatonalmádi

+36 20 256 0079

info@palkovitskert.hu