Szabadságon vagyok. Hívását január 28-tól várom!
+36 (20) 256 0079 - Palkovits Márk
Ajánlatkérés Gyepszőnyeg rendelés

Permetezés - Kertlexikon

Mit nevezünk permetezésnek?

A permetezés a növények és fák kártevő-mentesítésére, a kártevők elszaporodásának megelőzésére végzett művelet. A megfelelő permetezés hiánya esetén a termés illetve a növény tönkremehet, végzetesen károsodhat.

A permetezés menete

A permetezés nyújtotta védelem a különböző növényvédő szerek használatával jöhet létre, amelyek típusuktól függően lehetnek rovarölő, gombaölő vagy gyomirtó hatásúak. Ezeket a szekeret rendszerint vízben kell feloldani vagy vízzel elkeverni, ezt követően pedig permetezőgép segítségével egyenletesen a növények felületére felvinni. Fontos a leveleknek, hajtásoknak nemcsak a színét, hanem a fonákját is kezelni.

A permetezés típusai

A permetezett szer mennyiségétől és a kibocsátás minőségétől függően háromféle típust különböztethetünk meg: létezik ködszerű, áztató és sugárszerző permetezést. Szinte növényenként eltérő, hogy melyikük számára mikor a legoptimálisabb a permetezési művelet végrehajtása, ezért ezt fontos szem előtt tartani. Arra is figyeljünk, hogy lehetőleg mindig ideális, kedvező időjárási körülmények között végezzük el a munkát.

Mi a nyári kert teremtés sikerének 3 titka? Lehetséges-e kertet építeni nyáron? 10 emberből 9 szerint esélytelen a dolog.

Dekoratív, tartósan szép kertet szeretnénk? Nagyszerű! Célunk elérése innentől lényegében két tényezőtől függ.

Ássuk bele magunkat a kertépítés árajánlat lényeges részleteibe! Tételes ajánlatot kapott a kertjére? Ha nem, akkor…

Sajnos nagyon kevesen kérik kertészmérnök segítségét, hogy ötleteiket, elképzeléseiket és vágyaikat „fésülje össze”.

Egy amatőr számára a “tökéletes” kerttervezés és kertépítés erőt próbáló feladat. És a következő recept követésével?