Szabadságon vagyok. Hívását január 28-tól várom!
+36 (20) 256 0079 - Palkovits Márk
Ajánlatkérés Gyepszőnyeg rendelés

Jégkár - Kertlexikon

Mit takar a jégkár fogalma?

Jégkárról abban az esetben beszélhetünk, ha a hideg, téli illetve jeges időjárás akár kismértékben is megrongálja a termést vagy a növényzetet, rosszabb esetben akár teljesen tönkretéve, elpusztítva azt. Ez nemcsak egy egész időszak termésére hathat, gyakran előfordul, hogy erdőrészek vagy komplett erdők semmisülnek meg az időjárás okozta viszontagságok következtében.

Hogyan lehet védekezni a jégkárral szemben?

  • Fűtéssel, szélgéppel illetve különböző öntözési megoldásokkal lehet javítani a helyzeten, azonban a nagy területek miatt ezek mindegyike költséges beruházásnak bizonyul. A fűtés egyértelmű, hogy a hideggel segít megbirkózni, a szélgépek a talajmenti fagy esetén segítenek összekeverni a földhöz közeli hideg levegőt a fentebbi melegebb levegővel, az öntözéses műveletek pedig a levegő és a talaj hőmérsékletéhez mérten képesek hűteni illetve melegíteni.
  • Adott esetben hálók és fóliák használatával is megoldható a védekezés, ám szintén nagy területek lefedésére, betakarására lenne szükség az országos jégkár minimalizálásához.

Mi a nyári kert teremtés sikerének 3 titka? Lehetséges-e kertet építeni nyáron? 10 emberből 9 szerint esélytelen a dolog.

Dekoratív, tartósan szép kertet szeretnénk? Nagyszerű! Célunk elérése innentől lényegében két tényezőtől függ.

Ássuk bele magunkat a kertépítés árajánlat lényeges részleteibe! Tételes ajánlatot kapott a kertjére? Ha nem, akkor…

Sajnos nagyon kevesen kérik kertészmérnök segítségét, hogy ötleteiket, elképzeléseiket és vágyaikat „fésülje össze”.

Egy amatőr számára a “tökéletes” kerttervezés és kertépítés erőt próbáló feladat. És a következő recept követésével?