Hívását munkanapokon 9 és 17 óra között várom! +36 (20) 256 0079 - Palkovits Márk

Jégkár

Mit takar a jégkár fogalma?

Jégkárról abban az esetben beszélhetünk, ha a hideg, téli illetve jeges időjárás akár kismértékben is megrongálja a termést vagy a növényzetet, rosszabb esetben akár teljesen tönkretéve, elpusztítva azt. Ez nemcsak egy egész időszak termésére hathat, gyakran előfordul, hogy erdőrészek vagy komplett erdők semmisülnek meg az időjárás okozta viszontagságok következtében.

Hogyan lehet védekezni a jégkárral szemben?

  • Fűtéssel, szélgéppel illetve különböző öntözési megoldásokkal lehet javítani a helyzeten, azonban a nagy területek miatt ezek mindegyike költséges beruházásnak bizonyul. A fűtés egyértelmű, hogy a hideggel segít megbirkózni, a szélgépek a talajmenti fagy esetén segítenek összekeverni a földhöz közeli hideg levegőt a fentebbi melegebb levegővel, az öntözéses műveletek pedig a levegő és a talaj hőmérsékletéhez mérten képesek hűteni illetve melegíteni.
  • Adott esetben hálók és fóliák használatával is megoldható a védekezés, ám szintén nagy területek lefedésére, betakarására lenne szükség az országos jégkár minimalizálásához.

PRÉMIUM GYEPSZŐNYEG RENDELÉS

Saját fuvar? Házhoz szállítás? Rendeljen akciós áron most!

REFERENCIÁK

AKCIÓS GYEPSZŐNYEG TELEPÍTÉS

Dőljön hátra és bízza a profikra! Lesse meg áraimat!

ÁRLISTÁK

KERTLEXIKON

Itt minden információt megtalálhat, ami egy kerthez kapcsolódik.

Professzionális kertépítés - prémium anyagokkal

Kattintson és kérjen tételes árajánlatot most!

palkovits kert logo

"Családi vállalkozás vagyunk. Prémium alapanyagokkal, garanciákkal és határidőre dolgozunk. Csak azt vállaljuk, amihez értünk!"

9 ÉRV MELLETTÜNK

KAPCSOLAT

Gyál-Budapest, Balatonalmádi

+36 20 256 0079

info@palkovitskert.hu