Szabadságon vagyok. Hívását február 25-től várom!
+36 (20) 256 0079 - Palkovits Márk
Ajánlatkérés Gyepszőnyeg rendelés

Japánkert - Kertlexikon

Mi a japánkert?

A japánkert speciális, japán stílusban kialakított kert, amelyek a világ számos más országában is elterjedtek. Különlegességük, hogy kivételesen és gondosan megkomponáltak, esztétikai értékük mellett az elmélyülésre, gondolkodásra is ösztönöznek eredeti szándékuk szerint.

A japánkert ismérvei

A japánkertek egyik legfontosabb tulajdonsága, hogy aprólékos megtervezettségük ellenére minél természetesebb, tájképszerű hatást érjenek el.

Fontos részei a kerti utak, amelyek sokkal inkább ösvények, mint utak; elengedhetetlen kellék a víz, amely leggyakrabban egy kisméretű kerti tó formájában van jelen (a tavat egy híd egészíti ki); nagyon fontosak a kőből készült elemek is, mint a sziklakert vagy a jellegzetes kő-lámpások, és nem utolsósorban a különleges, rendezett növények is. Kihagyhatatlan például a bambusz, a cseresznyefa vagy a különböző örökzöldek.

Példák magyarországi japánkertekre

A fővárosban több japánkert is található, a legismertebb ezek közül a margitszigeti japánkert, de a Budapesti Állatkert is otthont ad egynek, amelyet gyakran látogatnak.

A fővároson kívül ismert még a szentendrei japánkert, amely nemcsak kertészeti, de kulturális szempontból is egyedi komplexum, hiszen a kert rendszeresen helyszínű különböző programoknak és workshopoknak is.

Mi a nyári kert teremtés sikerének 3 titka? Lehetséges-e kertet építeni nyáron? 10 emberből 9 szerint esélytelen a dolog.

Dekoratív, tartósan szép kertet szeretnénk? Nagyszerű! Célunk elérése innentől lényegében két tényezőtől függ.

Ássuk bele magunkat a kertépítés árajánlat lényeges részleteibe! Tételes ajánlatot kapott a kertjére? Ha nem, akkor…

Sajnos nagyon kevesen kérik kertészmérnök segítségét, hogy ötleteiket, elképzeléseiket és vágyaikat „fésülje össze”.

Egy amatőr számára a “tökéletes” kerttervezés és kertépítés erőt próbáló feladat. És a következő recept követésével?