Hívását munkanapokon 9 és 17 óra között várom! +36 (20) 256 0079 - Palkovits Márk

Japánkert

Mi a japánkert?

A japánkert speciális, japán stílusban kialakított kert, amelyek a világ számos más országában is elterjedtek. Különlegességük, hogy kivételesen és gondosan megkomponáltak, esztétikai értékük mellett az elmélyülésre, gondolkodásra is ösztönöznek eredeti szándékuk szerint.

A japánkert ismérvei

A japánkertek egyik legfontosabb tulajdonsága, hogy aprólékos megtervezettségük ellenére minél természetesebb, tájképszerű hatást érjenek el.

Fontos részei a kerti utak, amelyek sokkal inkább ösvények, mint utak; elengedhetetlen kellék a víz, amely leggyakrabban egy kisméretű kerti tó formájában van jelen (a tavat egy híd egészíti ki); nagyon fontosak a kőből készült elemek is, mint a sziklakert vagy a jellegzetes kő-lámpások, és nem utolsósorban a különleges, rendezett növények is. Kihagyhatatlan például a bambusz, a cseresznyefa vagy a különböző örökzöldek.

Példák magyarországi japánkertekre

A fővárosban több japánkert is található, a legismertebb ezek közül a margitszigeti japánkert, de a Budapesti Állatkert is otthont ad egynek, amelyet gyakran látogatnak.

A fővároson kívül ismert még a szentendrei japánkert, amely nemcsak kertészeti, de kulturális szempontból is egyedi komplexum, hiszen a kert rendszeresen helyszínű különböző programoknak és workshopoknak is.

PRÉMIUM GYEPSZŐNYEG RENDELÉS

Saját fuvar? Házhoz szállítás? Rendeljen akciós áron most!

REFERENCIÁK

AKCIÓS GYEPSZŐNYEG TELEPÍTÉS

Dőljön hátra és bízza a profikra! Lesse meg áraimat!

ÁRLISTÁK

KERTLEXIKON

Itt minden információt megtalálhat, ami egy kerthez kapcsolódik.

Professzionális kertépítés - prémium anyagokkal

Kattintson és kérjen tételes árajánlatot most!

palkovits kert logo

"Családi vállalkozás vagyunk. Prémium alapanyagokkal, garanciákkal és határidőre dolgozunk. Csak azt vállaljuk, amihez értünk!"

9 ÉRV MELLETTÜNK

KAPCSOLAT

Gyál-Budapest, Balatonalmádi

+36 20 256 0079

info@palkovitskert.hu