Szabadságon vagyok. Hívását január 28-tól várom!
+36 (20) 256 0079 - Palkovits Márk
Ajánlatkérés Gyepszőnyeg rendelés

Hidegtűrő - Kertlexikon

Mit nevezünk hidegtűrő (növény)nek?

Hidegtűrőnek azokat a növényeket nevezzük, amelyek alacsonyabb hőmérsékleten, illetve zordabb időjárási körülmények között is életben maradnak, vagy teremnek, tehát a téli időszakot is átvészelik. Természetesen ide tartoznak az örökzöldek, de a virágok és a zöldségnövények között is találunk hidegtűrő fajtákat.

A hidegtűrő növények típusai

  • Dísznövények – az esztétikai értékük miatt nevelt és gondozott növények. Meglepően sok közöttük a hidegtűrő fajta, teleltetésük hasznos lehet azoknak, akik nem szeretnének minden tavasszal egynyári növényeket telepíteni. A hidegtűrés mértéke fajtánként eltérő, illetve mindegyiküknél körültekintően kell végezni a teleltetést.
  • Örökzöldek
  • Zöldségnövények – olyan zöldségfélék, amelyek jól bírják akár a nulla fok alatti hőmérsékletet is. Ezeknek a csoportja azért is nagyon fontos, mert hidegtűrő képességük azt szavatolja, hogy nemcsak a meleg időszakban lehet őket termeszteni, ezáltal pedig fogyasztani. Ide tartozik például a zöldborsó, a sárgarépa vagy a petrezselyem.

A hidegtűrő növények gondozása

Egy növény hidegtűrő képessége nem jelenti azt, hogy érintetlenül hagyhatjuk a téli hónapokban. Számos típust csak speciális adottságú helyeken ültethetünk el, illetve jónéhány esetben gondoskodni kell a talaj takarásáról.

Mi a nyári kert teremtés sikerének 3 titka? Lehetséges-e kertet építeni nyáron? 10 emberből 9 szerint esélytelen a dolog.

Dekoratív, tartósan szép kertet szeretnénk? Nagyszerű! Célunk elérése innentől lényegében két tényezőtől függ.

Ássuk bele magunkat a kertépítés árajánlat lényeges részleteibe! Tételes ajánlatot kapott a kertjére? Ha nem, akkor…

Sajnos nagyon kevesen kérik kertészmérnök segítségét, hogy ötleteiket, elképzeléseiket és vágyaikat „fésülje össze”.

Egy amatőr számára a “tökéletes” kerttervezés és kertépítés erőt próbáló feladat. És a következő recept követésével?