Hívását munkanapokon 9 és 17 óra között várom! +36 (20) 256 0079 - Palkovits Márk

Hidegtűrő

Mit nevezünk hidegtűrő (növény)nek?

Hidegtűrőnek azokat a növényeket nevezzük, amelyek alacsonyabb hőmérsékleten, illetve zordabb időjárási körülmények között is életben maradnak, vagy teremnek, tehát a téli időszakot is átvészelik. Természetesen ide tartoznak az örökzöldek, de a virágok és a zöldségnövények között is találunk hidegtűrő fajtákat.

A hidegtűrő növények típusai

  • Dísznövények – az esztétikai értékük miatt nevelt és gondozott növények. Meglepően sok közöttük a hidegtűrő fajta, teleltetésük hasznos lehet azoknak, akik nem szeretnének minden tavasszal egynyári növényeket telepíteni. A hidegtűrés mértéke fajtánként eltérő, illetve mindegyiküknél körültekintően kell végezni a teleltetést.
  • Örökzöldek
  • Zöldségnövények – olyan zöldségfélék, amelyek jól bírják akár a nulla fok alatti hőmérsékletet is. Ezeknek a csoportja azért is nagyon fontos, mert hidegtűrő képességük azt szavatolja, hogy nemcsak a meleg időszakban lehet őket termeszteni, ezáltal pedig fogyasztani. Ide tartozik például a zöldborsó, a sárgarépa vagy a petrezselyem.

A hidegtűrő növények gondozása

Egy növény hidegtűrő képessége nem jelenti azt, hogy érintetlenül hagyhatjuk a téli hónapokban. Számos típust csak speciális adottságú helyeken ültethetünk el, illetve jónéhány esetben gondoskodni kell a talaj takarásáról.

PRÉMIUM GYEPSZŐNYEG RENDELÉS - 2020

Saját fuvar? Házhoz szállítás? Rendeljen akciós áron, most!

REFERENCIÁK

AKCIÓS GYEPSZŐNYEG TELEPÍTÉS - 2020

Dőljön hátra és bízza a profikra! Lesse meg áraimat!

ÁRLISTÁK

KERTLEXIKON

Itt minden információt megtalálhat, ami egy kerthez kapcsolódik.

Professzionális kertépítés - prémium anyagokkal

Kattintson és kérjen tételes árajánlatot most!

palkovits kert logo

"Családi vállalkozás vagyunk. Prémium alapanyagokkal, garanciákkal és határidőre dolgozunk. Csak azt vállaljuk, amihez értünk!"

9 ÉRV MELLETTÜNK

KAPCSOLAT

Gyál-Budapest, Balatonalmádi

+36 20 256 0079

info@palkovitskert.hu