Hívását hétfőtől péntekig 9 és 17 óra között várom! +36 (20) 256 0079 - Palkovits Márk

Harmat

Mi a harmat?

A harmat a nem hulló csapadékfajták közé sorolható, a talajhoz közeli növényeken, tárgyakon figyelhető meg vízcseppek formájában. Leggyakrabban hajnalban, illetve esetenként éjszaka jelentkezik, amikor a harmatpontot elérő hőmérsékletű levegő víztartalma az említett vízcseppek képében csapódik ki.

A harmat jelentősége

A növények vízháztartása szempontjából fontos szerepe van, ugyanis a kicsapódott víz egy része a növények testébe jut, azonban ez a vízmennyiség nem vonható össze a talajból nyert vízzel, az ugyanis tartalmaz egyéb, fontos tápanyagokat, míg a harmat nem.

A harmatképződéskor felszabaduló hőenergia jó hatással van a talaj menti hőmérsékletre, adott esetben a lehűlést is mérsékelheti.

A harmat veszélyei

A harmat akár elő is segítheti bizonyos betegségek, káros befolyások terjedését, ezért lehet negatív hatása is – a különféle gombák és baktériumok ráadásul szintén gyorsabban terjednek nedves környezetben.

PRÉMIUM GYEPSZŐNYEG RENDELÉS - 2020

Saját fuvar? Házhoz szállítás? Rendeljen akciós áron, most!

REFERENCIÁK

AKCIÓS GYEPSZŐNYEG TELEPÍTÉS - 2020

Dőljön hátra és bízza a profikra! Lesse meg áraimat!

ÁRLISTÁK

KERTLEXIKON

Itt minden információt megtalálhat, ami egy kerthez kapcsolódik.

Professzionális kertépítés - prémium anyagokkal

Kattintson és kérjen tételes árajánlatot most!

palkovits kert logo

"Családi vállalkozás vagyunk. Prémium alapanyagokkal, garanciákkal és határidőre dolgozunk. Csak azt vállaljuk, amihez értünk!"

9 ÉRV MELLETTÜNK

KAPCSOLAT

Gyál-Budapest, Balatonalmádi

+36 20 256 0079

info@palkovitskert.hu