Szabadságon vagyok. Hívását január 28-tól várom!
+36 (20) 256 0079 - Palkovits Márk
Ajánlatkérés Gyepszőnyeg rendelés

Harmat - Kertlexikon

Mi a harmat?

A harmat a nem hulló csapadékfajták közé sorolható, a talajhoz közeli növényeken, tárgyakon figyelhető meg vízcseppek formájában. Leggyakrabban hajnalban, illetve esetenként éjszaka jelentkezik, amikor a harmatpontot elérő hőmérsékletű levegő víztartalma az említett vízcseppek képében csapódik ki.

A harmat jelentősége

A növények vízháztartása szempontjából fontos szerepe van, ugyanis a kicsapódott víz egy része a növények testébe jut, azonban ez a vízmennyiség nem vonható össze a talajból nyert vízzel, az ugyanis tartalmaz egyéb, fontos tápanyagokat, míg a harmat nem.

A harmatképződéskor felszabaduló hőenergia jó hatással van a talaj menti hőmérsékletre, adott esetben a lehűlést is mérsékelheti.

A harmat veszélyei

A harmat akár elő is segítheti bizonyos betegségek, káros befolyások terjedését, ezért lehet negatív hatása is – a különféle gombák és baktériumok ráadásul szintén gyorsabban terjednek nedves környezetben.

Mi a nyári kert teremtés sikerének 3 titka? Lehetséges-e kertet építeni nyáron? 10 emberből 9 szerint esélytelen a dolog.

Dekoratív, tartósan szép kertet szeretnénk? Nagyszerű! Célunk elérése innentől lényegében két tényezőtől függ.

Ássuk bele magunkat a kertépítés árajánlat lényeges részleteibe! Tételes ajánlatot kapott a kertjére? Ha nem, akkor…

Sajnos nagyon kevesen kérik kertészmérnök segítségét, hogy ötleteiket, elképzeléseiket és vágyaikat „fésülje össze”.

Egy amatőr számára a “tökéletes” kerttervezés és kertépítés erőt próbáló feladat. És a következő recept követésével?