Hívását munkanapokon 9 és 17 óra között várom!
+36 (20) 256 0079 - Palkovits Márk
Ajánlatkérés Gyepszőnyeg rendelés

Geotextília - Kertlexikon

Mi a geotextília?

A geotextília egy rendkívül sokoldalú eszköz illetve alapanyag, amelyet leginkább az építőipar hasznosít, számos formában és módon. Többféle anyagból készülnek, legtöbbször poliészterből vagy poli(vinil-alkohol)-ból. Nagyon ritkán használnak hozzájuk szerves anyagokat, ugyanis előnyük és hasznuk éppen abból származik, hogy nem bomlanak le a földben, illetve emellett vegyszerállóak és fontos az a tulajdonságuk is, hogy átengedik a vizet.

A geotextília felhasználása

Mint említettük, a geotextília egy rendkívül sokarcú anyag, ennek megfelelően változatos célokra alkalmazzák. Összetételüktől és funkciójuktól függően leggyakrabban talajrétegek elválasztására, talajerősítésre, vízelvezetésre, szűrőrétegként használják.

A geotextília szerepe a kertészetben

A geotextíliát a kertészetben és a növénytermesztésben legfőképpen a gyomosodás meggátlására – talajtakarásra – használják, mulccsal kombinálva: A könnyebb kezelhetőség érdekében örökzöld vagy évelő növényekhez ajánlják, mivel sokak számára nehézséget okozhat a plusz mulcstakaró közül vagy alól eltávolítani a lehullott leveleket, virágokat.

Mi a nyári kert teremtés sikerének 3 titka? Lehetséges-e kertet építeni nyáron? 10 emberből 9 szerint esélytelen a dolog.

Dekoratív, tartósan szép kertet szeretnénk? Nagyszerű! Célunk elérése innentől lényegében két tényezőtől függ.

Ássuk bele magunkat a kertépítés árajánlat lényeges részleteibe! Tételes ajánlatot kapott a kertjére? Ha nem, akkor…

Sajnos nagyon kevesen kérik kertészmérnök segítségét, hogy ötleteiket, elképzeléseiket és vágyaikat „fésülje össze”.

Egy amatőr számára a “tökéletes” kerttervezés és kertépítés erőt próbáló feladat. És a következő recept követésével?