Hívását munkanapokon 9 és 17 óra között várom! +36 (20) 256 0079 - Palkovits Márk

Félárnyék

Mit nevezünk félárnyéknak?

A félárnyékos hely olyan térbeli helyet jelent, amelyet elhelyezkedése miatt csupán a nap egyik részében vagy szakában ér teljes napfény (általában 4-6 óra erejéig).

A félárnyék jelentősége

Félárnyékos helyre csak olyan növényt szabad helyezni, amely jól tűri ezeket a körülményeket, vagyis elegendő számára napi néhány óra egybefüggő napsütés. Ezen tulajdonságuk miatt nevezik a növények vonatkozó csoportját félárnyéktűrő vagy félárnyék-kedvelő növényeknek.

A félárnyék-kedvelő növények

A félárnyéktűrő növények között igen gyakran bukkannak fel a balkonnövények a különböző listákban. Érthető, hiszen a legtöbb erkély, terasz, loggia vagy balkon félárnyékos helyre esik.

A kertbe is telepíthetünk jó néhány fajt az ilyen típusú virágokból és dísznövényekből. Név szerint például remek választás lehet a csodaszép virágot hozó árnyliliom. Ilyen a közkedvelt hortenzia is, amely tulajdonképpen csak árnyékban él meg megfelelően. Vagy az ismert gyöngyvirág illetve holdviola is.

PRÉMIUM GYEPSZŐNYEG RENDELÉS

Saját fuvar? Házhoz szállítás? Rendeljen akciós áron most!

REFERENCIÁK

AKCIÓS GYEPSZŐNYEG TELEPÍTÉS

Dőljön hátra és bízza a profikra! Lesse meg áraimat!

ÁRLISTÁK

KERTLEXIKON

Itt minden információt megtalálhat, ami egy kerthez kapcsolódik.

Professzionális kertépítés - prémium anyagokkal

Kattintson és kérjen tételes árajánlatot most!

palkovits kert logo

"Családi vállalkozás vagyunk. Prémium alapanyagokkal, garanciákkal és határidőre dolgozunk. Csak azt vállaljuk, amihez értünk!"

9 ÉRV MELLETTÜNK

KAPCSOLAT

Gyál-Budapest, Balatonalmádi

+36 20 256 0079

info@palkovitskert.hu