Hívását munkanapokon 9 és 17 óra között várom! +36 (20) 256 0079 - Palkovits Márk

Érés

Mit nevezünk érésnek?

Az érés az a folyamat, amely során és amelynek végeztével a zöldség vagy a gyümölcs eléri úgymond ideális állapotát, fogyaszthatóságának csúcsát. (Nem minden gyümölcsöt fogyasztunk azonban azonos érési stádiumokban.)

Mi történik éréskor?

Az érés folyamán az adott termés több tulajdonsága is megváltozik, így a színe, állaga és az íze is. Jó néhány gyümölcs látványos átalakuláson megy keresztül, amely tehát fizikailag is megmutatkozik, arra is van azonban példa, hogy az érettség nehezebben felismerhető vagy megállapítható.

Mit nevezünk érési időnek?

Érési időnek azt az időpontot nevezzük, amikor az adott gyümölcs vagy termés a legideálisabb állapotába kerül, vagyis meg-/beérik, amely természetszerűleg minden esetben eltérő – így ennek megfelelően ütemeződik a betakarítás. Az érési idő egy tágabb intervallum (hónap, esetleg évszak szerinti fázis, például nyár vége), hiszen az adott termés érettsége nagyban függ a korábbi időjárási körülményektől is.

 

PRÉMIUM GYEPSZŐNYEG RENDELÉS - 2020

Saját fuvar? Házhoz szállítás? Rendeljen akciós áron, most!

REFERENCIÁK

AKCIÓS GYEPSZŐNYEG TELEPÍTÉS - 2020

Dőljön hátra és bízza a profikra! Lesse meg áraimat!

ÁRLISTÁK

KERTLEXIKON

Itt minden információt megtalálhat, ami egy kerthez kapcsolódik.

Professzionális kertépítés - prémium anyagokkal

Kattintson és kérjen tételes árajánlatot most!

palkovits kert logo

"Családi vállalkozás vagyunk. Prémium alapanyagokkal, garanciákkal és határidőre dolgozunk. Csak azt vállaljuk, amihez értünk!"

9 ÉRV MELLETTÜNK

KAPCSOLAT

Gyál-Budapest, Balatonalmádi

+36 20 256 0079

info@palkovitskert.hu