Szabadságon vagyok. Hívását január 28-tól várom!
+36 (20) 256 0079 - Palkovits Márk
Ajánlatkérés Gyepszőnyeg rendelés

Érés - Kertlexikon

Mit nevezünk érésnek?

Az érés az a folyamat, amely során és amelynek végeztével a zöldség vagy a gyümölcs eléri úgymond ideális állapotát, fogyaszthatóságának csúcsát. (Nem minden gyümölcsöt fogyasztunk azonban azonos érési stádiumokban.)

Mi történik éréskor?

Az érés folyamán az adott termés több tulajdonsága is megváltozik, így a színe, állaga és az íze is. Jó néhány gyümölcs látványos átalakuláson megy keresztül, amely tehát fizikailag is megmutatkozik, arra is van azonban példa, hogy az érettség nehezebben felismerhető vagy megállapítható.

Mit nevezünk érési időnek?

Érési időnek azt az időpontot nevezzük, amikor az adott gyümölcs vagy termés a legideálisabb állapotába kerül, vagyis meg-/beérik, amely természetszerűleg minden esetben eltérő – így ennek megfelelően ütemeződik a betakarítás. Az érési idő egy tágabb intervallum (hónap, esetleg évszak szerinti fázis, például nyár vége), hiszen az adott termés érettsége nagyban függ a korábbi időjárási körülményektől is.

 

Mi a nyári kert teremtés sikerének 3 titka? Lehetséges-e kertet építeni nyáron? 10 emberből 9 szerint esélytelen a dolog.

Dekoratív, tartósan szép kertet szeretnénk? Nagyszerű! Célunk elérése innentől lényegében két tényezőtől függ.

Ássuk bele magunkat a kertépítés árajánlat lényeges részleteibe! Tételes ajánlatot kapott a kertjére? Ha nem, akkor…

Sajnos nagyon kevesen kérik kertészmérnök segítségét, hogy ötleteiket, elképzeléseiket és vágyaikat „fésülje össze”.

Egy amatőr számára a “tökéletes” kerttervezés és kertépítés erőt próbáló feladat. És a következő recept követésével?