Hívását munkanapokon 9 és 17 óra között várom! +36 (20) 256 0079 - Palkovits Márk

Botanika

Mi a botanika?

A botanika a növények osztályozásával, szerkezetével, felépítésével és jellemzésével foglalkozó tudományág, a biológia egyik ága. Más néven növénytan.

A botanika eredete

A botanika tudománya az őskorban használt „gyógynövénytanból” ered, amely még nem lehetett valódi tudomány, ám az akkori előemberek is törekedtek a különféle növények csoportosítására és megismerésére (erre főként azért volt szükség, hogy megtanulják, mi ehető és mi nem, illetve hogy mely növényt hogyan tudják felhasználni).

 A botanika napjainkban

Több évezredes története alatt a botanika egy rendkívül gazdag és szerteágazó tudományterületté vált, amely mára több százezer élőlény tanulmányozását, megfigyelését és leírását célozza meg, korábban a gombaféléket (amelynek önálló tudománya a mikológia, vagyis a gombatan) és az olyan eukariótákat is beleértve, mint például az algák. A botanika vonzáskörzetébe tartozik a növények genetikája, szaporodása, mutációja, a biokémia egy része vagy a növények betegségei is, ezernyi más részterülettel együtt.

PRÉMIUM GYEPSZŐNYEG RENDELÉS

Saját fuvar? Házhoz szállítás? Rendeljen akciós áron most!

REFERENCIÁK

AKCIÓS GYEPSZŐNYEG TELEPÍTÉS

Dőljön hátra és bízza a profikra! Lesse meg áraimat!

ÁRLISTÁK

KERTLEXIKON

Itt minden információt megtalálhat, ami egy kerthez kapcsolódik.

Professzionális kertépítés - prémium anyagokkal

Kattintson és kérjen tételes árajánlatot most!

palkovits kert logo

"Családi vállalkozás vagyunk. Prémium alapanyagokkal, garanciákkal és határidőre dolgozunk. Csak azt vállaljuk, amihez értünk!"

9 ÉRV MELLETTÜNK

KAPCSOLAT

Gyál-Budapest, Balatonalmádi

+36 20 256 0079

info@palkovitskert.hu