Szabadságon vagyok. Hívását január 28-tól várom!
+36 (20) 256 0079 - Palkovits Márk
Ajánlatkérés Gyepszőnyeg rendelés

Botanika - Kertlexikon

Mi a botanika?

A botanika a növények osztályozásával, szerkezetével, felépítésével és jellemzésével foglalkozó tudományág, a biológia egyik ága. Más néven növénytan.

A botanika eredete

A botanika tudománya az őskorban használt „gyógynövénytanból” ered, amely még nem lehetett valódi tudomány, ám az akkori előemberek is törekedtek a különféle növények csoportosítására és megismerésére (erre főként azért volt szükség, hogy megtanulják, mi ehető és mi nem, illetve hogy mely növényt hogyan tudják felhasználni).

 A botanika napjainkban

Több évezredes története alatt a botanika egy rendkívül gazdag és szerteágazó tudományterületté vált, amely mára több százezer élőlény tanulmányozását, megfigyelését és leírását célozza meg, korábban a gombaféléket (amelynek önálló tudománya a mikológia, vagyis a gombatan) és az olyan eukariótákat is beleértve, mint például az algák. A botanika vonzáskörzetébe tartozik a növények genetikája, szaporodása, mutációja, a biokémia egy része vagy a növények betegségei is, ezernyi más részterülettel együtt.

Mi a nyári kert teremtés sikerének 3 titka? Lehetséges-e kertet építeni nyáron? 10 emberből 9 szerint esélytelen a dolog.

Dekoratív, tartósan szép kertet szeretnénk? Nagyszerű! Célunk elérése innentől lényegében két tényezőtől függ.

Ássuk bele magunkat a kertépítés árajánlat lényeges részleteibe! Tételes ajánlatot kapott a kertjére? Ha nem, akkor…

Sajnos nagyon kevesen kérik kertészmérnök segítségét, hogy ötleteiket, elképzeléseiket és vágyaikat „fésülje össze”.

Egy amatőr számára a “tökéletes” kerttervezés és kertépítés erőt próbáló feladat. És a következő recept követésével?