Szabadságon vagyok. Hívását január 28-tól várom!
+36 (20) 256 0079 - Palkovits Márk
Ajánlatkérés Gyepszőnyeg rendelés

Bogyótermés - Kertlexikon

A bogyótermés fogalma

Bogyótermésnek az olyan termésfajtát nevezzük, amelynek külső héja bőrnemű (bőrhöz hasonlatos), belső termésfala pedig lédús, húsos. Magvai itt helyezkednek el.

A bogyótermés fajtái

A sokmagvú bogyótermések közé tartozik például a paradicsom vagy a paprika, míg a paprikát felépítése miatt a felfújt bogyótermések közé is soroljuk. Szintén a bogyótermések közé tartoznak az úgynevezett narancstermések (citrom, narancs, grapefruit). A bogyótermések rendszerint többmagvúak, kifejezetten ritka az olyan faj, amelynek csupán egy magja van (például a sóskarbolya).

Vigyázzunk! Nem minden bogyótermés ehető

Bár sok közkedvelt gyümölcs tartozik a bogyótermések csoportjába, a finomságokkal együtt számos, emészthetetlen, vagyis fogyasztásra alkalmatlan, de akár mérgezést is okozó növényfajt is találunk a kategóriában.

Érdekesség, hogy a bogyós gyümölcsök közé soroltak közül korántsem mindegyik bogyótermés növénytani értelemben: ide tartozik a szeder vagy a kökény; ugyanakkor olyan termések is besorolandók a bogyótermések közé, mint az uborka vagy a padlizsán.

Mi a nyári kert teremtés sikerének 3 titka? Lehetséges-e kertet építeni nyáron? 10 emberből 9 szerint esélytelen a dolog.

Dekoratív, tartósan szép kertet szeretnénk? Nagyszerű! Célunk elérése innentől lényegében két tényezőtől függ.

Ássuk bele magunkat a kertépítés árajánlat lényeges részleteibe! Tételes ajánlatot kapott a kertjére? Ha nem, akkor…

Sajnos nagyon kevesen kérik kertészmérnök segítségét, hogy ötleteiket, elképzeléseiket és vágyaikat „fésülje össze”.

Egy amatőr számára a “tökéletes” kerttervezés és kertépítés erőt próbáló feladat. És a következő recept követésével?