Hívását hétfőtől péntekig 9 és 17 óra között várom! +36 (20) 256 0079 - Palkovits Márk

Bogyótermés

A bogyótermés fogalma

Bogyótermésnek az olyan termésfajtát nevezzük, amelynek külső héja bőrnemű (bőrhöz hasonlatos), belső termésfala pedig lédús, húsos. Magvai itt helyezkednek el.

A bogyótermés fajtái

A sokmagvú bogyótermések közé tartozik például a paradicsom vagy a paprika, míg a paprikát felépítése miatt a felfújt bogyótermések közé is soroljuk. Szintén a bogyótermések közé tartoznak az úgynevezett narancstermések (citrom, narancs, grapefruit). A bogyótermések rendszerint többmagvúak, kifejezetten ritka az olyan faj, amelynek csupán egy magja van (például a sóskarbolya).

Vigyázzunk! Nem minden bogyótermés ehető

Bár sok közkedvelt gyümölcs tartozik a bogyótermések csoportjába, a finomságokkal együtt számos, emészthetetlen, vagyis fogyasztásra alkalmatlan, de akár mérgezést is okozó növényfajt is találunk a kategóriában.

Érdekesség, hogy a bogyós gyümölcsök közé soroltak közül korántsem mindegyik bogyótermés növénytani értelemben: ide tartozik a szeder vagy a kökény; ugyanakkor olyan termések is besorolandók a bogyótermések közé, mint az uborka vagy a padlizsán.

PRÉMIUM GYEPSZŐNYEG RENDELÉS - 2020

Saját fuvar? Házhoz szállítás? Rendeljen akciós áron, most!

REFERENCIÁK

AKCIÓS GYEPSZŐNYEG TELEPÍTÉS - 2020

Dőljön hátra és bízza a profikra! Lesse meg áraimat!

ÁRLISTÁK

KERTLEXIKON

Itt minden információt megtalálhat, ami egy kerthez kapcsolódik.

Professzionális kertépítés - prémium anyagokkal

Kattintson és kérjen tételes árajánlatot most!

palkovits kert logo

"Családi vállalkozás vagyunk. Prémium alapanyagokkal, garanciákkal és határidőre dolgozunk. Csak azt vállaljuk, amihez értünk!"

9 ÉRV MELLETTÜNK

KAPCSOLAT

Gyál-Budapest, Balatonalmádi

+36 20 256 0079

info@palkovitskert.hu