Hívását munkanapokon 9 és 17 óra között várom! +36 (20) 256 0079 - Palkovits Márk

Átoltás

Az átoltás fogalma

  • Az átoltás egy olyan beavatkozás, amely segít, hogy azonos fajtájú, de nem azonos minőségű, nem azonos termést, gyümölcsöt hozó fák teljesítményét feljavítsuk, úgymond megújítsuk őket. Az átoltás tehát egy eredményes szaporítási, tulajdonképpen klónozási módszer, amelynek segítségével a nehezebben termő fák is gazdag terméshozamot biztosítanak.
  • Típusa szerint az átoltás lehet teljes vagy részleges attól függően, hogy az oltandó fa összes, esetleg csak bizonyos ágaiba vagy egy részébe oltjuk-e a másik fa darabjait.

Az átoltás menete

Az átoltáshoz szükség van a mintaként kijelölt, „másolandó”, vagyis nemes fapéldányról vett úgynevezett oltócsapra, amelyet legjobb, ha az oltást megelőző hónapokban metszünk le, majd a kellő kiszáradás érdekében hűvös, száraz helyen tároljuk. Maga az átoltási művelet a nedvkeringés megindulását jelentő időszakban, vagyis a tavasz elején a legkedvezőbb. A lemetszett oltóvesszőt az oltandó fa törzsébe illesztjük, amely sikeres átoltás esetén onnan fog kihajtani a későbbiekben.

PRÉMIUM GYEPSZŐNYEG RENDELÉS

Saját fuvar? Házhoz szállítás? Rendeljen akciós áron most!

REFERENCIÁK

AKCIÓS GYEPSZŐNYEG TELEPÍTÉS

Dőljön hátra és bízza a profikra! Lesse meg áraimat!

ÁRLISTÁK

KERTLEXIKON

Itt minden információt megtalálhat, ami egy kerthez kapcsolódik.

Professzionális kertépítés - prémium anyagokkal

Kattintson és kérjen tételes árajánlatot most!

palkovits kert logo

"Családi vállalkozás vagyunk. Prémium alapanyagokkal, garanciákkal és határidőre dolgozunk. Csak azt vállaljuk, amihez értünk!"

9 ÉRV MELLETTÜNK

KAPCSOLAT

Gyál-Budapest, Balatonalmádi

+36 20 256 0079

info@palkovitskert.hu