Palkovitskert logo
Tudja meg: laikusként mely részletekben lehet a nem elégséges műszaki tartalmat még a kertépítés megrendelése előtt nyakon csípni!
Füvesítés, gyepszőnyeg telepítésKertépítés, kerti tó, öntözéstechnikaTérkövezés, sziklakert építés, térburkolásAutomata öntözőrendszer telepítés

Kertépítés, úgy 45%-nyi megtakarítással


Kertépítés - Palkovits KertVan egy dolog, ami a kertépítés áránál is fontosabb: a kert szépségének élettartama.

Korántsem mindegy, hogy a munkálatok befejezése után Ön meddig gyönyörködhet felhőtlenül a gyep zöldjében, a fák és virágok pompájában, a kerti utak sima felületeiben.
A frissen átadott vagy pár hete birtokba vett udvaron biztosan minden gyönyörű. Az élményt pedig csak tetézi, ha az átlagosnál olcsóbban jutott hozzá.

Fontos azonban, hogy Ön ne a költségek 10-20%-os megspórolásának illúzióját kergesse. Ne válassza automatikusan az olcsóbb árajánlatot!.
Tudnia kell, hogy az olcsóbb árajánlat rendszerint rosszabb minőségű anyagokkal, azokból is a megfelelőnél kisebb mennyiségek beépítésével számol. Ez a spórolás rendszerint a kert állagának aránylag gyors romlásához vezet! A következmény pedig az lesz, hogy Ön kétszer kényszerül majd a kertépítés árát kifizetni a kert tervezett élettartama alatt. Ez az összeg az, amelyhez képest egy jobb minőségű anyagokkal, és azokból is megfelelő mennyiség beépítésével elkészült kert 40% fölötti megtakarítást jelent Önnek! Hiszen így nem kényszerül arra, hogy a kert állagának romlása miatt - gondos kertápolás ellenére is - 1-2 év alatt kétszer fizessen ugyanazért!

Szeretné tudni, hogy mely részleteiben lehet a nem elégséges műszaki tartalmat még megrendelés előtt nyakon csípni?

Miben rejlik a kertépítési árajánlatok közti különbség?

A kertépítésre vonatkozó ajánlatok közötti árkülönbség döntő részét rendszerint nem a kertépítő munkadíja, hanem a műszaki tartalom teszi ki.

Íme 7 dolog, amivel ez a bizonyos csökkentett műszaki tartalom később tönkre fogja tenni az Ön örömét:

1. A kertépítés alfája: A totális vegyszeres gyomirtás

A megfelelő minőségű vegyszerrel való, teljes körű gyomirtás elengedhetetlen előfeltétel. Hiányának következtében az új pázsit már 1-2 hónap után intenzív gazosodásnak indul. A legnagyobb veszélyt a tarack terjedése jelenti: A tarack által megszállt területek lehangoló látványt nyújtanak, az utólagos irtásra pedig nincs hatékony módszer. Bizonyos gyomokra ugyan vannak vegyszeres kezelési lehetőségek, de drága és hosszadalmas procedúrára számíthatunk, mert a komolyabb vegyszerek engedélykötelesek.

Ez viszonylag alacsony tételét képezi egy kertépítésre vonatkozó árajánlatnak.
  

2. Talaj-előkészítés, termőréteg kialakítása

A fű gyökerei optimális esetben 20-25 cm mélyre is lehatolnak. A nem megfelelő mélységű talaj-előkészítés, talajjavítás következtében a gyep színe nem lesz egyöntetű, a pázsiton foltok jelennek meg, mivel egyes helyeken a fű nem növekszik megfelelően. E területek színe nagyban elüt az egészséges részektől – az ilyen kert már első ránézésre is diszharmonikus látványt nyújt.
A kertépítésre adott árajánlatoknak ez az egyik legnagyobb tétele! A sekély termőréteg okozta problémát nem lehet másként korrigálni, csak teljes újraépítéssel!
 

3. A kertépítés során felhasznált öntözés- és tótechnikai anyagok

Magyarországon ma már számos új öntözéstechnikai és tótechnikai márkanév is piacon van. Lehet válogatni a látszólag ugyanolyan termékek között! A tapasztalat szerint azonban egy nevenincs alkatrészekből összeállított automata öntözőrendszer nagyobb gyakorisággal kezd szivárogni valahol a föld alatt, egy túl vékony tófólia kiszakadása miatt pedig a kerti tó újraépítése válhat szükségessé. Tévhit, hogy párezer forintos, 1-2 órás munka, ha a kertépítőnek ki kell javítania egy „parányi szakadást”!
A 10-15%-os különbség az anyagárakban elenyésző mértékű ahhoz képest, mekkora felfordulással és költséggel jár a javítás.
 

4. Nemzetközi szabvány szerinti öntözőrendszer

A kertépítés hosszú távú eredményességének érdekében alapvető az automata öntözőrendszer nemzetközi szabvány szerinti tervezése és telepítése. Sokan nem értik, miért kell akár 2x-3x annyi szórófej a kertjükbe, mint amennyit egy másik kertépítő cég javasol. A válasz egyszerű: Öntözés címén nem elég ide-oda fröcsköltetni a vizet! A szórófejek 100%-os összelocsolására kell törekedni. Miért? Ha a szórófejek nem locsolnak tökéletesen összehangoltan, helyenként túlöntözzük a gyepet, másutt  meg kiszárad! A túlöntözött, félig rothadó fűcsomók és a kopár területek igazán hervasztó látványt nyújtanak.

A kivitelezésnek ez a tétele kifejezetten magas árajánlat különbségeket eredményezhet a szórófejek típusának nem megfelelő kiválasztása, darabszámának csökkentése, a különböző területek adottságainak összemosása révén. Javítás csak a gyepfelület feltúrásával lehetséges és komoly költségekkel jár!
 

5. A növények megfelelő kiválasztása

A profi kerttervezés tudja, hogy szem előtt kell tartani az egyes növények víz-, fény-, hely- és talajigényét. A szakszerűtlen kiválasztás a növény nem kielégítő fejlődéséhez, vagy akár annak gyors pusztulásához is vezethet! Óriási csalódás pl. a virágok nélküli liliomfa vagy tulipánfa. Nem is szólva arról, amikor a kertépítést követően a frissen beültetett növények már néhány hét után pusztulásnak indulnak.

Új kert építése esetében a növények beszerzése közepes- vagy magas tétel. Bizonyos növények átültetése egy igényesen kialakított terület kisebb átépítését is szükségessé teheti. A kipusztult növényzet pótlása pedig újabb költségtétel.
 

6. Vakondháló

Ha még nem volt vakond, az korántsem jelenti azt, hogy nem is lesz! Vakond ellen pedig az egyetlen 100%-ban biztos megoldás a vakondháló. Ebből sem mindegy, milyet használunk. Természetesen az alacsonyabb ár alacsonyabb minőséget is jelent.
Ön letenne nyugodt szívvel a drága gyepszőnyege alá olyan hálót, melyet puszta kézzel is könnyedén elszakít? Mert sajnos ilyen is található kereskedelmi forgalomban.

Ez az egyik legalacsonyabb tétel beszerzéskor. Azonban a vakondháló hiánya vagy gyenge anyagminősége következtében a vakond drámaian rövid idő alatt hihetetlen károkat képes tenni az új gyepszőnyegen - amelynek telepítése viszont a komplett kertépítés egyik legkomolyabb költségrésze! A vakond elleni utólagos küzdelem hosszú és bosszantó. Költsége pedig könnyen meghaladhatja a kihagyott vakondháló árának többszörösét.

7. Füvesítés

Magvetés vagy készgyep? A füvesítés mikéntjében alapvetően az anyagiak döntenek. Fontos viszont figyelembe venni, hogy fűmagvetéssel még hosszú idő alatt sem tudjuk elérni azt a pázsitminőséget, amelyet gyepszőnyeg vagy másnéven gyeptégla telepítésével szinte azonnal megkapunk.

Készgyepet körültekintően kell választani! A gyepszőnyeg igencsak komoly tétele egy kertépítésre adott ajánlatnak.  A gyepszőnyegek között pedig komoly minőségi különbségek vannak! Ugyan egyre több magyar cég forgalmaz gyepszőnyeget 5-10%-al az átlag piaci ár alatt, de ezek a termékek bwn feltétlen követik a TPI (Turf Producers International = Nemzetközi Gyepszőnyeg Gyártók Szövetsége) előírásait a termék előállítására vonatkozóan. Az ilyen nem szabványos gyepszőnyegek könnyebben gyomosodhatnak, ritkulhatnak. A megjelenő foltok miatt kertünk rengeteget veszít esztétikai értékéből.
   

Kímélje meg magát a többszörös kiadásoktól!

Szeretné a kert építését egy menetben letudni, és sokáig élvezni a fű zöldjét, a kerti fák lombját, a virágzó növények színpompáját? Figyeljen oda a fentiek alapján arra, hogy mire költi a pénzét, amikor kertépítésbe fog!
Spóroljon azon, hogy a megfelelő mennyiségű és minőségű anyagokhoz lehetőség szerint kiskereskedelmi ár alatt jusson hozzá a kertépítő szakember révén - azzal valóban pénzt takarít meg. Ha azonban a minőségből vagy a mennyiségből ad lejjebb, akkor csak pillanatnyi kiadásait szorítja le. Ha egy olcsón elkészült kert megnyerő küllemét tartósan fenn akarja tartani, a későbbiekben bizonyosan rá fog fordítania akár még egyszer annyit, mint amennyi az induló ajánlat volt.


Profi kertépítésre és öntözéstechnikára kérjen ajánlatot!

Érdekli, álmai kertjét mennyiből lehetne hosszú távra megvalósítani Kérje ingyenes kertépítés ajánlatunkat!


További fontos vagy érdekes oldalak kertépítés témában:Ugrás a lap tetejére


Gyeprendelés
Gyepsz?nyeg árusítás
Hogyan juthat kiváló minőségű, de mégis elég olcsó gyepszőnyeghez? Gyeptégla áraink állják az összehasonlítást mások áraival!          > Rendeljen gyepszőnyeget most!
Öntözéstechnika
Toro öntözéstechnika - Toro automata öntözés Hunter automata öntözőrendszer - Hunter öntözéstechnika

Rain Bird öntözéstechnika - Rain Bird automata öntözőrendszer Unidelta öntözőrendszer

Öntözéstechnikában a teljes Unidelta, Rain Bird, Hunter, Toro és Irritec választékot kínáljuk.