Hívását munkanapokon 9 és 17 óra között várom!
+36 (20) 256 0079 - Palkovits Márk
Ajánlatkérés Gyepszőnyeg rendelés

Gyepszőnyeg rendelés – GY.I.K.

Vásárlásánál mi a legkisebb megrendelhető mennyiség?

A PalkovitsKertnél nincsen minimálisan rendelhető gyeptégla mennyiség, ellentétben számos más forgalmazóval. Ha Önnek 1 m2 szőnyegre van szüksége, nálunk akkor is bátran rendelhet gyepszőnyeget!

Milyen súlyú a gyepszőnyeg? Milyen egyéb fontos technikai adatai vannak?

A felszedett gyepszőnyeg tekercs kiterített mérete: 40 cm x 250 cm (=1 m2). Ez a TPI (Nemzetközi Gyepszőnyeggyártók Szövetsége) által előírt nemzetközi szabványméret.
Feltekert állapotban raklapra pakolva adjuk át Önnek. Egy tekercs szélessége 40 cm, magassága 30-35 cm. Maximum 50 m2-t tudunk feltenni egy EUR raklapra. Térfogatra egy ilyen gyepszőnyeggel megrakott raklap kb. (100x140x150) 1.5 m3

Gyepszőnyeg tekercs súlya: 1 db (=1 m2) ~ 18-22 kg (nedvességtartalom függvényében)

A gyepszőnyeg roládok átlagosan 2 cm földréteggel kerülnek felszedésre.

Rendeléskor – a nemzetközileg is elfogadott ajánlások szerint – érdemes +5% vágási veszteséggel számolni.

Tartalmazza az ár a kiszállítási költséget is?

Nem. A kiszállítási díj mindig egyedileg a megrendelt gyepszőnyeg mennyisége (súlya) és a telephelytől (2360, Gyál külterület) való távolság alapján kerül kiszámításra. Hívjon a pontos fuvarárért, vagy kérjen árat emailben!

Kiszállítják a pázsitot a lakhelyemre?

Igen! Igény esetén kiszállítjuk Önnek a gyeptéglát.
Tipp: 10-15 m2 mennyiség esetén személyautóval, a 15-30 m2 – ez kb. 300-600 kg-ot jelent! – egy komolyabb utánfutóval is szállítható az áru. Csak az ennél nagyobb gyepszőnyeg tételeknél javasolt a kiszállítás megrendelése.

Hogyan szállítják a gyepet?

A kiszállítás EUR vagy un. “egyutas” raklapokon történik. Kiszállításkor kérésre a sofőr szívesen beáll akár a telekre is, amennyiben ez kivitelezhető.
A teherautó indokolatlan állásideje után bruttó 6000 Ft óradíjat számolunk fel!

 • 70 m2 mennyiségig kézi rakodásos autót küldünk, amelyről az áru lepakolása a Megrendelő feladata. Tehát a Sofőr visszahozza nekünk a raklapokat, így Önnek ezzel kapcsolatosan egyéb költsége nem merül fel.
 • A 70 m2 feletti mennyiségek szállítása már kizárólag önrakodó, azaz darus teherautóval történik. A „raklap-kérdést” már a rendelés leadásakor tisztázni kell. Ennek részleteit a következő pontban taglaljuk…

Mit kell tudnom a raklapokról?

Saját elszállítás esetén érdemes EUR csereraklappal (maximum 50 m2/raklap) készülni. Ha erre nincsen lehetősége, akkor lehetőség van a gyepszőnyeg, un. „egyutas raklapon” (maximum 50 m2/raklap) való elszállítására is. Az egyutas raklapok nem válthatóak vissza!

Megválaszthatom én a gyepszőnyeg szállításának/átvételének idejét, és napját?

Igen, próbálunk minden esetben az Ügyfelek igényeihez alkalmazkodni. Kérjük, a precíz kiszolgálás érdekében még a tervezett gyepszőnyeg telepítést megelőzően adja le rendelését:

Amennyiben Ön szállítja el a gyepet:

 • Magánszemélyek esetében a  rendeléseket 1-3 munkanappal előbb kérjük leadni!
 • Céges rendelések esetében – a 2015. március 1.-én bevezetett EKAER rendszer miatt – minimum 2 munkanap átfutással kell számolni!

Ha kiszállítást is szeretne,

 • abban az esetben minimum 3 munkanappal előbb le kell adni a magánszemélyes, és a céges rendeléseket is!

A legtöbb esetben telefonos egyeztetésre is szükség van a gyepszőnyeg kiszállítását/kiadását megelőző napokban.

Szombati napokon is van kiszolgálás?

Normál esetben szombat és vasárnap nem szedünk fel, és nem is szállítunk készgyepet. Előre egyeztetett nagyobb mennyiség (minimum 500 m2 gyepszőnyeg) megrendelése esetén nem zárjuk ki teljesen az eseti kiszolgálás lehetőségét a szombati napokon sem. Ez ügyben keressen minket telefonon még az online rendelés előtt!

Személyes átvételre is van lehetőség?

Igen. Munkanapokon, nyitvatartási időben. Tehát hétfőtől péntekig, 8:00 – 12:00-ig lehet jönni gyáli telepünkre a már korábban online megrendelt gyepért. Természetesen ünnepnapokon és munkaszüneti napokon a telep is zárva tart.

A gépi felrakodást a telephelyi személyes átvételkor csak nyitott teherautóra vállaljuk! A kisebb mennyiségek utánfutóra, zárt kisteherautóba vagy személyautóba történő kézi rakodása a Megrendelő feladata! Minimális várakozási idővel (15-30 perc) mindenkinek érdemes számolni. A kisebb – 50 m2 alatti –  tételeknél javasolt a 9 óra utáni érkezés – a komolyabb várakozás elkerülése végett!

FONTOS! Gyepszőnyeget saját szállításra csak a szállító jármű forgalmi engedélyében feltüntetett súlyhatáráig adhatunk ki.
A kiadott áru tömegét lemérjük, majd kötelesek vagyunk az Ön járművének okmányában szereplő engedélyezett terhelhetőséggel összevetni.

Hogyan fizethetek?

Több lehetősséget is kínálunk Ügyfeleinknek. Készpénzzel az átvételkor, előreutalással, vagy gyáli irodánkban, még a felszedést megelőző munkanapokon készpénzzel.

 • Telephelyen az átvételkor: A telephelyi személyes átvétel esetén a fizetés csak készpénzzel lehetséges. Bankkártyás fizetésre sajnos nincsen még lehetőség. Természetesen előreutalás lehetséges, de ebben az esetben érdemes számolni 3 nap átfutási idővel. Vagy személyesen fizetheti a megrendelt árut gyáli irodánkban, még felszedést megelőző napokban. Nagyobb mennyiségű gyepszőnyeg rendelésekor akár a teljes vételárat kérheti a fűiskola előreutalással, vagy lehetőség van a teljes vételár kifizetésére gyáli irodánkban készpénzben, legkésőbb a felszedést megelőző munkanapon.
 • Kiszállításkor az Ön címén (maximum 70 m2-ig): Készpénzzel a fuvarosnak az áru átvételekor, vagy előreutalással. De ebben az esetben is előre számolni kell 3 nap átfutási idővel. Vagy személyes gyáli irodánkban még felszedést megelőző napokban.
 • Kiszállításkor az Ön címén (70 m2 felett): A gyepszőnyeg rendelés teljes vételárának kiegyenlítése utólagos banki utalással nem lehetséges. A megrendelt gyepszőnyeg vételárának minimum 50%-a előreutalással, a fennmaradó rész legkésőbb az áru átvételekor, kizárólag készpénzben fizetendő! Bizonyos esetekben vagy nagyobb mennyiségű gyepszőnyeg rendelés esetén akár a teljes vételárat kérheti a fűiskola előreutalással a K&H Bank: 10201006 – 60184937 – 00000000 számlaszámra. A banki befizetés beérkezése után lehetséges a rendelés teljesítése. Lehetséges még a teljes vételár kifizetése gyáli irodánkban készpénzben, legkésőbb a felszedést megelőző munkanapon.

Mi a gyáli telep pontos címe? Merre találom Önöket?

A 30 hektáron elterülő gyepszőnyeg-telep, az M5-ös és M0-ás autópályák találkozásának közelében, Gyál külterületén található. Tehát nincs utca és házszám sem.

Miután Ön online is leadta már a rendelést, annak elfogadásáról – munkanapokon 12-24 órán belül – emailben értesítjük. Ebben a levélben találja majd az útvonaltervet, amely alapján könnyedén eljuthat hozzánk.

Mi a nyári kert teremtés sikerének 3 titka? Lehetséges-e kertet építeni nyáron? 10 emberből 9 szerint esélytelen a dolog.

Dekoratív, tartósan szép kertet szeretnénk? Nagyszerű! Célunk elérése innentől lényegében két tényezőtől függ.

Ássuk bele magunkat a kertépítés árajánlat lényeges részleteibe! Tételes ajánlatot kapott a kertjére? Ha nem, akkor…

Sajnos nagyon kevesen kérik kertészmérnök segítségét, hogy ötleteiket, elképzeléseiket és vágyaikat „fésülje össze”.

Egy amatőr számára a “tökéletes” kerttervezés és kertépítés erőt próbáló feladat. És a következő recept követésével?

Szavazzon Ön is!
 • Hunter34%
 • Nincsen öntözőm34%
 • Toro22%
 • Rain Bird6%
 • Más márkájú3%

Loading ... Loading ...